Mellanmålet på sommaren är helt himmelskt

IMG_4649opt


Inte svårt att vara lycklig när det finns så mycket gott


Jag vet inte om det är typiskt svenskt, men på vintern äter jag allt möjligt onyttigt, ju fetare desto bättre känns det som. Men så fort sommaren är i antågande får jag vårkänslor och kastar mig över primörer, frukt och bär.
Istället för att äta en tallrik fil eller någon standardsmörgås till mellanmål kan man istället festa på allsköns läckerheter som får min kropp att formligen jubla.


Det här börjar bli lite av standard nu under semestern, men jag verkar aldrig tröttna:
– Grekisk vattenmelon med en mild fetaost.
– Sesamtäckt bröd med lite honung på (sött, segt och supersmarrigt!)
– Kalamata-oliver.
– Spansk persika som är mycket sötare än vanlig persika.
– Turkiska körsbär – så stora och så söta.
– Svenska jordgubbar.


Rena fruktsockerbomben – men ärligt talat, vem bryr sig i det när det är gott!

  • Jag, som jobbar på frukt och grönt, tycker det är konstigt att persikor säljer så mycket sämre än nektariner. Persikor som är så mycket godare!

  • Johan har du testat vit persika? Hittas i Californien och på Mattias Dahlgrens matbaren. Oklart vart man köper det i Sverige men det går väl att gulla med Mattias

    • Jag tror tyvärr inte det men det finns en platt modell som man kan köpa på en del saluhallar och hos min favorithandlare på Vaksala Torg i Uppsala och den heter Saturni. Den odlas i Italien och smakar helt magiskt. Vanliga persikor kan omöjligen mäta sig med dem och nuförtiden köper jag inga andra om jag har möjligheten att välja.

      Om Dahlgren får tag i vita borde ju även vi kunna göra det tycker jag 🙂 Låt mig grotta lite i saken.