Trevlig mat- och brödläsning v.45

Pär på Brödbaksblogg går tillbaka till rötterna och gör ett riktigt, ordentligt, robust surdegsbröd. Ska du lita på nån är det på Pär. Gott som bara den är en ständig garanti.

Det jag minns bäst från mitt besök i San Francisco för tre år sen är den där typiska Seinfeldt-dinern där vi käkade frukost med pannkakor, bacon, ägg, hash browns, juice och kaffe. Har inte hittat nån bra motsvarighet i Sverige. Inte förrän nu. Heavenly Cupcake tipsar om Egg And Milk som verkar vara precis det jag letat efter. Surt att det ligger i Göteborg, men å andra sidan är det skäl nog för ett besök på Sveriges framsida.

Sugen på att baka något nytt? Vad tror du om Chai Coffee Cake? Men det ser ju så förbaskat gott ut.

I fredags svängde Daniel Roos som vanligt ihop en enkel fredagsdessert – Hjortonsufflé. Alltså, enkel kanske är lite felaktigt för oss vanliga dödliga men sufflé måste alla prova att göra nån gång. Varför inte som som spontan måndagslyx?

Cynthia Furey upptäckte att de bästa leverantörerna inte alltid bor på de mest logiska av platser. Här är hennes berättelse om en bröllopsbeställning som inte blev som alla andra.

Danielle har bakat Marshmallowrutor som verkar himmelska! Måste prova under veckan.

 • Lisa

  Jag är ledsen att göra dig besviken Johan, men Egg & Milk är inte i närheten av ett riktigt bra amerikanskt diner. Visst gillar jag Egg & Milks breakfast- och brunchkombos men det är fortfarande bara en fattig kopia av the real thing. Sirap i Stockholm har dessutom MYCKET godare pannkakor (på Egg & Milk får man t.ex. INTE smör till pannkakorna, bara en sådan sak). Och bättre scramble eggs. Är du i Göteborg är det klart du ska besöka Egg & Milk men det stället alone är verkligen ingen anledning att ta sig staden Gud glömde. Sashimi-tallriken på Hello Monkey däremot, DEN är värd en tur & retur-biljett. Men det har jag sagt förr.

  • Inte smör!?! Hädare!
   Tack för tipset. Jag pallrar mig förbi Sirap istället den här veckan så får vi se om behovet blir någorlunda tillfredsställt.
   Du har nämnt den där sashimin tidigare. Kanske den jag skulle prioritera istället då. Tur att jag har folk med lokalkännedom runt mig 🙂