Experimentbrödet v 0.91 – Rågigare rågsurdegsbröd

IMG_6915_1

Jakten går vidare!

Jag påbörjade förra veckan ett mindre utvecklingsarbete. För att hitta ett riktigt bra surdegsbröd så måste man testa, baka om det, ändra lite, baka om det igen, ändra, baka om och om igen.

Vi befinner oss fortfarande på sent betastadie, därav det låga versionsnumret.

I den här versionen drog jag ner på mycket av vetemjölet och lite av grahamsmjölet. Istället hade jag i en hel del finmalet rågmjöl och hela linfrön.

Resultatet blev lite mer smak och fröna ger lite mer struktur till brödet. Inte heller fullt så löst som den tidigare versionen.

Ett steg framåt? Helt klart!

Här börjar ett receptExperimentbrödet v 0.91 – Rågigare rågsurdegsbröd

Författare: Johan Hedberg

Antal bröd: 1 stort

Tid: 3 timmar för jäsning, 1 timme för aktivt bakande

  • 300 g rågsurdeg
    600 g ljummet vatten
    5 g jäst
    500 g vetemjöl
    225 g rågsikt
    60 g grahamsmjöl
    20 g hela linfrön
    30 g salt
  1. Följ instruktionerna från Experimentbrödet v 0.9 – Rågsurdegsbröd