Den här gången bakar vi macarons!

Ikväll har det bakats apelsinrullar (recept kommer under morgondagen) i grupp – även om vi var geografiskt utspridda var det sjukt kul att få feedback och bolla problem med andra på Twitter. Resultatet blev bra även om jag tror att när man gör dem nästa gång vet man att rulla dem lite hårdare, att förbereda pistagehackandet och att definitivt göra dubbel sats.

Eftersom jag nu liksom har hittat farten är det lika bra att vi kör igen och det redan i morgon!


– #Twitterbak nr 3 tisdag 3 januari 2012 kl 19.00
– Vad som ska bakas: Macarons med chokladganache
– Hur du deltar i bakandet: Följ mig och när du skriver tweets märker du dem med #twitterbak så kan alla se dem till exempel så här.

Inköpslista:
Äggvitor (110 g, 3 st stora ägg)
Strösocker (5 msk bara)
Mandel (100 g mald och siktad så köp 150 g)
Florsocker (200 g)
Kakao (bara lite, lite grann)
Mörk, bra choklad (200 g)
Grädde (bara 2 msk)
Mjölk (0,7 dl)
Flytande honung (30 g)
Smör (bara en liten bit)

Verktyg att ha redo:
Bakplåtspapper
Mandelkvarn
En sikt eller sil att sikta genom
En sprits (jag föredrar helt klart en riktig sprits med en rund tyll)

Viktigt:
Häll äggvitorna i en burk redan ikväll. Sätt på ett lock och låt stå framme. I värsta fall kan det göras tidigt i morgon bitti. De behöver mogna (ja, jag vet precis hur äckligt det låter) men det gör underverk för slutresultatet.

Ok, är ni med? Då ses vi 19.00 i morgon!