Chocolate frosting with lime recipe

Chokladfrosting med lime

Chocolate frosting with lime recipe

Nu är jag äntligen nöjd

Tog en titt på lite gamla artiklar och insåg två saker:
– Jag har under en tid kämpat med att få till en riktigt bra chokladfrosting utan att bli riktigt nöjd.
– idag är det exakt tre år sen jag postade första inlägget här. Tre år. Herregud.

Anyway, den här chokladfrostingen är den bästa jag testat hittills. Den är krämig, full med chokladsmak, lagom söt och så bryter man av den med lite lime. Spritsad håller den formen väl utan att för det vara hård. Ytan blir glansig utan att kännas för fuktig.

Med andra ord precis som den ska vara. Ljuset Jonatan, jag ser det jävla ljuset.


Chokladfrosting

Tid: Max 15 minuter

  • 200 g Philadelphia (färskost, cream cheese)
  • 30 g smör
  • 150 g florsocker
  • 20 g starkt kaffe
  • 20 g grädde
  • 0,5 vaniljstång (eller 0,5 tsk vaniljpulver)
  • Skalet från 1 lime (bara det yttersta) (kan uteslutas om man så önskar)
  • 60 g kakao
  • En halv knivsudd salt
  • 20 g god choklad (kan uteslutas)
  1. Se till att alla ingredienser är rumstempererade. Smöret måste vara mjukt.
  2. Vispa färskost och smör i en bunke tills det är en jämn smet utan några som helst klumpar.
  3. Sikta i hälften av florsockret och vispa tills det åter är en jämn smet. Upprepa med resten av florsockret.
  4. I med kaffe, grädde, vanilj och limeskal.
  5. Sikta i kakaon och ha i saltet.
  6. Vispa igen tills allt är blandat och alla eventuella klumpar är borta.
  7. Riv ner chokladen med hjälp av ett fint rivjärn, det ska bli pyttesmå flagor. Jag föredrar att använda ett zestjärn.
  8. Ställ in i kylen ett par timmar för att låta frostingen stelna (gärna över natten om man har tiden på sin sida).
  9. Fyll en spritspåse och garnera som aldrig förr, eller bred ut det med en spatel.
  10. Klarar sig säkert tre-fyra dagar i kylen, täckt med plastfolie.