Recept på Daiquiri och Raspberry Daiquiri

Kanske världens enklaste drink när man väl fått till rätta knycken

Jag är verkligen en nybörjare när det kommer till att blanda drinkar och vad lämpar sig då bättre att ge sig i kast med än den här klassikern? Många gånger tyvärr misshandlad i baren när de använder färdiga syrups, gammal limejuice eller något annat elände.

Ännu värre är det om man beställer en Raspberry Daiquiri. Man vet liksom aldrig vad man får.

För att göra om en vanlig Daiquiri till en Raspberry Daiquiri behöver man bara ha i 2-3 hallon i shakern (eller fler om man vill det) innan man skakar och sen sila extra noga för att inte få med några hallonkärnor i drinken.

Limen pressar jag med en så kallad mexican elbow. Grymt effektiv, robust och snygg som bara den. Mer om den och de andra sakerna jag har i min hemmabar kan du se i den här filmen:

Jag skulle kunna skriva en hel bok om is och vad det innebär att använda olika sorters is vid olika tillfällen. Men tills dess får du nöja dig med det här – kyl glaset så drinken håller sig kall och skaka den antingen med några små isbitar eller en stor.

Kolla den här filmen så ser du hur jag gör:

Frozen Daiquiri då? Det är en helt annan historia som vi tar om ett tag.

 

Daiquiri
Tid: 10 minuter  

  • 25 ml färskpressad lime
  • 2 barskedar socker
  • 50 ml vit rom
  1. Häll isbitar i ett coupeglas (eller ta ett annat glas om du föredrar det).
  2. Pressa limen. 25 ml är cirka en halv lime. Häll saften i en shaker.
  3. Tillsätt sockret och rör tills det är löst. Föredrar du sockerlag så ha i 2 tsk eller 10 ml.
  4. Ha i romen. Jag använder oftast Bacardi men det är en smaksak.
  5. Lägg några isbitar i shakern (eller en stor), sätt dit toppen och skaka tills den är kall.
  6. Häll ur isen ur glaset och sila ner drinken.
  7. Garnera om du så önskar med lite lime eller servera direkt.