FRAKT 59:- PÅ ALLA ORDRAR
FRAKT 59:- PÅ ALLA ORDRAR

Blog

 • Financiers raspberry

  Financiers med hallonganache

  Lite likör i chokladen passar bra till fredagsfikat Den dag jag under vapenhot tvingas dra ett recept fritt ut minnet för att klara mig undan en oönskad tillsats av bly i någon kroppsdel skulle kombinationen mandelmjöl, äggvita, socker och brynt...

  Läs mer
 • Ganache recept

  En riktigt ordentlig ganache

  Skamkänslorna att jag äter den med sked samtidigt som jag skriver det här… Det landade 6 kg choklad i mitt kök och den är så god att mina smaklökar dansar varje gång en bit sakta smälter i munnen. Schweizisk Felchlin,...

  Läs mer
 • lemon curd recept

  Lemon curd

  A-well-a don’t you know about the curd? Skjut mig för rubriken, men ärligt talat, hur lätt är det att komma på en klatschig inledning på ett curd-inlägg? Igår gjordes Pavlova i köket på landet och ska man toppa säsongens första...

  Läs mer
 • Chocolate frosting with lime recipe

  Chokladfrosting med lime

  Nu är jag äntligen nöjd Tog en titt på lite gamla artiklar och insåg två saker: – Jag har under en tid kämpat med att få till en riktigt bra chokladfrosting utan att bli riktigt nöjd. – idag är det...

  Läs mer
 • Rabarbercurd

  Rabarbercurd

  Smarrig curd på vårens späda rabarber Jag älskar rabarber på en nivå som bara kan jämföras med champagne och välgjord belgisk choklad. Förmodligen har det en hel med att göra att när vårruset är som störst och man börjar förbereda...

  Läs mer
 • Clementine curd - curdarnas curd

  Clementine curd - curdarnas curd

  Till rostat bröd, att fylla cupcakes med eller varför inte ha i en liten paj? Jag har hört så mycket snack om det här med curd och likt surdegsbrödets förbannelse är det som att har man väl provat finns det...

  Läs mer
 • Macarons med blåbärsganache

  Macarons med blåbärsganache

  Macarons och blåbär var onekligen en bra kombo 2011 var året då varenda svensk köksnörd skulle bjuda på macarons som ett litet casual tilltugg så fort det vankades fika. Två pods Livanto rätt ner i Nespressobryggaren och en liten macaron...

  Läs mer