FRAKT 59:- PÅ ALLA ORDRAR
FRAKT 59:- PÅ ALLA ORDRAR

Blog

  • Leverpastej recept

    Leverpastej med en kyss av portvin

    Leverpastej, denna gudagåva Hela mitt medvetna liv har det funnits en närvaro av leverpastej. Från barndomens klassiska hyvelbara med ’tryffel’ i där utmaningen att inte få den att gå sönder när det bara återstod en tunn bit som vägrade låta...

    Läs mer
  • Älggryta

    Älggrytan som kan omvända den mest skeptiska

    Viltgryta gör att jag orkar härda ut i januarimörkret Varje oktober, när lådorna med kött från den nyss avslutade älgjakten bärs hem, styckas och fryses in vet jag av erfarenhet att det kommer dröja minst ett par månader innan grytbitarna...

    Läs mer
  • Stekt och inlagd strömming

    Stekt och inlagd strömming

    Man ska inte förakta inlagd fisk Att få fisk som barn var lite samma känsla som när man överraskas av ett brev från Skatteverket – sannolikheten var stor att det skulle det sluta med att jag satt och fräste av...

    Läs mer
  • JanssonsFrestelse recept

    Janssons Frestelse

    Så mycket mer än bara en detalj på smörgåsbordet När jag var liten avskydde jag Janssons Frestelse. Det fanns ingen hejd på hur mycket kväljningar jag kände så fort nån ställde fram en form med vad jag upplevde som en...

    Läs mer
  • Ostkaka recept

    Ostkaka

    Det här är den småländska varianten Om det är något jag kommer ihåg sen jag var liten var det ostakaka som serverades med körsbärssylt ibland till middag. Vet inte varför jag var så förtjust i just ostkaka, men det var...

    Läs mer
  • Pepparrot - höstens skattletande kan börja

    Pepparrot - höstens skattletande kan börja

    Färsk pepparrot och de mängder av användningsområden som finns Hela sommaren brukar jag gå och smygkika utmed hästhagarna och försöka gissa hur pepparroten utvecklas. Bladen som som alltid blir angripna och ser för rackarns risiga ut när de skjuter i...

    Läs mer
  • Kalvdans

    Kalvdans

    Kalvdans, enligt gårdens gamla recept Insåg när jag hade gjort körsbärssylten att jag lika gärna kunde fortsätta på inslagen linje och göra saker som min farmor brukade fresta med när hösten närmade sig. Kalvdans är en ljuvligt len efterrätt eller...

    Läs mer