FRAKT 59:- PÅ ALLA ORDRAR
FRAKT 59:- PÅ ALLA ORDRAR

Blog

  • Pommes frites

    Perfekta pommes frites - med tryffelmajonnäs

    Triple cooked, precis som Heston föredrar Läst nåt tidigare om hur man får till perfekta pommes frites? Noterat hur många det är som förespråkar att man ska koka dem tre gånger, varav två i olja? Allt härstammar från Heston Blumenthal,...

    Läs mer
  • Hummersoppa

    Hummersoppa - kokad från grunden

    Varför har inte fler strofer skrivits till hummersoppans hyllning? Hummersoppa är för mig en av de absoluta hörnpelarna när det kommer till att bemästra soppkokande. Inte för att den är svår att lyckas med utan för att den kräver tid,...

    Läs mer
  • Älggryta

    Älggrytan som kan omvända den mest skeptiska

    Viltgryta gör att jag orkar härda ut i januarimörkret Varje oktober, när lådorna med kött från den nyss avslutade älgjakten bärs hem, styckas och fryses in vet jag av erfarenhet att det kommer dröja minst ett par månader innan grytbitarna...

    Läs mer
  • JanssonsFrestelse recept

    Janssons Frestelse

    Så mycket mer än bara en detalj på smörgåsbordet När jag var liten avskydde jag Janssons Frestelse. Det fanns ingen hejd på hur mycket kväljningar jag kände så fort nån ställde fram en form med vad jag upplevde som en...

    Läs mer
  • Bolognese crock pot recept

    Bolognese i crock pot

    Bolognesen som gjorde sig själv. Som vanligt när sommaren närmar sig så har jag frysen full med älgkött som jag snålat på under vintern och när vi sen glider in i oktober kommer det en ny laddning efter jakten och...

    Läs mer
  • Gulasch

    Gulasch i crock pot

    Gulasch visade sig funka fint även i vårsolen Som jag skrev tidigare har jag fått hem en crock pot som nu går får utstå experimenterande med jämna mellanrum. Först ut var dock en gammal favorit, men i något omgjord tappning...

    Läs mer