
51 minuter om glass
För nu är sommaren här och då äter man glass Det låg liksom i luften att vi skulle hamna här förr eller senare. Både jag och Tina (som har tagit bilden ovan) älskar glass men medans hon och Ljud-Kalle har...
För nu är sommaren här och då äter man glass Det låg liksom i luften att vi skulle hamna här förr eller senare. Både jag och Tina (som har tagit bilden ovan) älskar glass men medans hon och Ljud-Kalle har...
Tror aldrig tiden rusat iväg så fort tidigare Både jag och Tina älskar våra oljor men det var först för nån vecka sen som jag insåg att det var på tiden för en expert att vara med i ett avsnitt...
Man ska inte slänga det som är gott Jag vet precis hur det låter – äta ogräs – som en blandning mellan en hippies dröm om självhushåll och den där skäggiga hipstern som inte riktigt hade koll på avgränsningarna och...
Och med den självklart ett podavsnitt dedikerat till vår favoritväxt Har ni sett hur det börjar dyka upp kraftfulla knoppar i rabarberrabatterna? Att det på sina håll finns små stänglar och att om bara solen pressar på lite till kommer...
Vi packade in oss i bilen och åkte till Kristofer Franzén För två år sen, när hemgjord korv dök upp på mattrendshimlen lika starkt lysande som en saftig komet, släppte Kristofer Franzén sin bok Korv. Många var vi som hade...
Det kändes som att vi kunde pratat i flera timmar till. Som vanligt. Vi fick chansen att besöka Annelie Kejroths chokladkök och efter en rundvandring bland maskiner, mängder av råvaror vi vanliga dödliga bara drömmer om att få arbeta med...
Ja, det är korrekt – vi är tillbaka! Efter att våra stämband fått tre veckors ledighet är vi nu tillbaka med full styrka och den här veckan pratar vi om konsten att få äta gott under januari men med den...
För är det något det verkligen är säsong för är det citrusfrukter Det är inte bara det faktum att citrusfrukter passar så oerhört bra till julen, de råkar också smaka som bäst nu. Så vi ägnade nästan en timme åt...
En aning ostrukturerat, men så himla trevligt Det var veckan då vi satte oss i soffan och pratade om andra matbloggar, finskt frihetsfirande och så åt vi en massa julgodis som gjorts i det röda köket. Pickis favoritbloggar: Annas Skånska...