FRAKT 59:- PÅ ALLA ORDRAR
FRAKT 59:- PÅ ALLA ORDRAR

Blog

  • Leverpastej recept

    Leverpastej med en kyss av portvin

    Leverpastej, denna gudagåva Hela mitt medvetna liv har det funnits en närvaro av leverpastej. Från barndomens klassiska hyvelbara med ’tryffel’ i där utmaningen att inte få den att gå sönder när det bara återstod en tunn bit som vägrade låta...

    Läs mer
  • Stekt och inlagd strömming

    Stekt och inlagd strömming

    Man ska inte förakta inlagd fisk Att få fisk som barn var lite samma känsla som när man överraskas av ett brev från Skatteverket – sannolikheten var stor att det skulle det sluta med att jag satt och fräste av...

    Läs mer
  • JanssonsFrestelse recept

    Janssons Frestelse

    Så mycket mer än bara en detalj på smörgåsbordet När jag var liten avskydde jag Janssons Frestelse. Det fanns ingen hejd på hur mycket kväljningar jag kände så fort nån ställde fram en form med vad jag upplevde som en...

    Läs mer
  • Ostkaka recept

    Ostkaka

    Det här är den småländska varianten Om det är något jag kommer ihåg sen jag var liten var det ostakaka som serverades med körsbärssylt ibland till middag. Vet inte varför jag var så förtjust i just ostkaka, men det var...

    Läs mer
  • Blodpudding med mejram och mörk öl

    Blodpudding, att jag aldrig bakat det tidigare. Jag älskar blodpudding. Med bara mammas lingonsylt eller med lite stekta äppelbitar, knaperstekt fläsk och mer av mammas lingonsylt. Ett glas mjölk till eller en god öl. Det blir aldrig fel. Efter att...

    Läs mer