FRAKT 59:- PÅ ALLA ORDRAR
FRAKT 59:- PÅ ALLA ORDRAR

Blog

  • Rabarberkaka mandelmassa

    Kompromisslös sockerkaka med rabarber

    Klassisk sockerkaka med touch av svensk försommar Det här handlar i grund och botten om att jag behöver min rabarber-fix. Jag har fått och längtat, trånat och drömt om den här dagen så himla länge att när jag väl beslutar...

    Läs mer
  • Vinteräpplen skarp

    Äppelkaka i form

    Som att bli barn på nytt Efter att ha gått fullkomligt bananas på möjligheten att plocka näst intill obegränsade mängder Ingrid Marie för ett par veckor sen insåg jag att det trots preussisk ordning och disciplin inte skulle dröja länge...

    Läs mer
  • Banankaka choklad recept

    Banankaka med rostade hasselnötter och choklad

    Ja, jag föråt mig lite Eftersom det var älgjaktsvecka behövde jag något att piffa upp matsäcken med. Självklart tog jag med ett gäng kardemummabullar, tunnbrödsrullar med rostbiff och pepparrot och lite annat smått och gott som kom i min väg....

    Läs mer
  • Körsbärskaka recept

    Fluffig krusbärskaka med hemgjord vaniljvisp

    Lite syrliga krusbär och söt mandelmassa är en trivsam mix Busken på landet ger inga röda krusbär, så jag har trakasserat hemmaodlarna på torget hela sensommaren på jakt efter ett av mina favoritbär. Dels är det ett barndomsminne från trädgården...

    Läs mer
  • Baklava recept

    Baklava

    Man förstår varför de är så lyckliga runt Medelhavet Ursäkta, det var värsta klyschan. Om all lycka i livet härstammade från mat skulle nästan all jordens befolkning gå runt i ett konstant lyckorus. Men det är svårt att inte bli...

    Läs mer
  • Körsbär

    Clafoutis med körsbär

    Kakan som egentligen är en pannkaka Clafoutis (uttalas kla-fou-tee) är en fransk kaka som började få spridning under senare hälften av 1900-talet. Ursprungligen kommer den från regionen Limousin och namnet kommer av franskans clafir som betyder att fylla (källa) vilket...

    Läs mer
  • Toscakaka recept

    Toscakaka

    Toscakaka är en favorit på fikabordet Av alla gamla klassiska mjuka kakor att pryda sitt fikabord med är toscakaka en av mina absoluta favoritpjäser. Ovanpå en sockerkaksbotten placeras ett segt täcke fyllt med flagad mandel. Det finns en uppsjö varianter...

    Läs mer
  • Nutella eclairs recept

    Eclairs fyllda med nutellacreme

    Extra smarriga eclairs I höstas började jag baka traditionella eclairs som är en magnifik liten fransk bakelse, fylld med Crème Pâtissière. Det är samma sorts deg som man använder till petit chouxer eller profiteroles och kan så klart varieras på...

    Läs mer