FRAKT 59:- PÅ ALLA ORDRAR
FRAKT 59:- PÅ ALLA ORDRAR

Blog

  • Så tar du hand om din vaniljstång

    Så tar du hand om din vaniljstång

    Har du slagit till på några vaniljstänger? Då tänkte jag komma med lite tips på hur du ska förvara den och vad du kan göra för gott med den. Vaniljstängerna jag säljer i min webbshop är bourbon-vanilj. Det finns kortfattat två...

    Läs mer
  • Saffransinkokta päron

    Saffransinkokta päron

    Förbered nyårsaftonens efterrätt redan nu Vad är det med päron och nyår? Hur kommer det sig att det blev preferred partner i alla former av kompositioner som dukats fram på de svenska, lätt bubbelintoxinerade borden där ungarna vill ut och...

    Läs mer
  • Kardemummakaka med äpplen recept

    Kardemummakaka med äpplen och brynt smör

    Som en riktigt söndagslyxig sockerkaka Det var helgen då vi skulle bygga ett nytt älgpass, min bror och jag. På två dagar gick vi från något hämtat ut Den Arga Snickarens mardrömmar till ett par snabbspikande, rätvinkelsågande hantverkare som när...

    Läs mer
  • Bullar med rabarber- och vaniljfyllning

    Bullar med rabarber- och vaniljfyllning

    Bullar fyllda rabarber och vaniljkräm Bullar är lite som rabarber för mig – vi har alltid haft en fin relation. Redan som liten visste jag exakt mina begränsningar och minns särskilt den gången jag låg med magsmärtor en hel eftermiddag...

    Läs mer
  • Rabarberkräm recept

    Rabarberkräm med jordgubbar och vanilj

    Sommarmellanmålet nummer ett Att baka på rabarber är himmelskt, men problemet är att man inte direkt gör av med några mängder. Ett par rabarberpajer med fetaost och en laddning rabarbercupcakes med kardemumma och jag hinner ändå inte hålla samma jämna...

    Läs mer
  • Chocolate frosting with lime recipe

    Chokladfrosting med lime

    Nu är jag äntligen nöjd Tog en titt på lite gamla artiklar och insåg två saker: – Jag har under en tid kämpat med att få till en riktigt bra chokladfrosting utan att bli riktigt nöjd. – idag är det...

    Läs mer