Taste of Stockholm

Tävling: Chef’s Table-lunch under Taste of Stockholm

Taste of Stockholm rund

Följ med på en fantastisk bit mat

Tävlingar hör inte direkt till vardagen att jag gör men hear me out: Jag och Electrolux har börjat gilla varandra. Vi är lite på hålla-handen-och-ta-mysiga-promenader-stadiet även om vi inte har träffat varandras föräldrar än. Ibland får jag hem små blandband med roliga saker att lyssna på och testa, ibland åker jag hem till Electrolux med lite godsaker för att pigga upp.

Vi gillar helt enkelt att hänga med varandra. Att göra goda och roliga saker ihop. Nu tänkte vi att nån som läser det här ska få följa med.

6-8 september är det Taste of Stockholm på Riddarholmen. Top notch-restauranger finns representerade (bland annat kör Daniel Roos ett gäng sittningar med sitt My Table) och man kan gå på en massa skojigheter som halvtimmes laga-och-lyssna där kända kockar avslöjar sina hemligheter. Mina vänner på Electrolux har byggt upp en Electrolux Taste Theatre där ett antal av landets främsta kockar delar med sig av tricks, idéer och insidertips.

Det jag tycker är läckert är att det här är lite vad Stockholm Jazz Festival är för oss matnördar. Man får äta, klämma, diskutera, dofta, testa och umgås. Mat, mat, mat, desserter, mer mat och så dryck därtill. Ja tack!

Priset i tävlingen är en exklusiv (världens mest överanvända ord, men den här gången passar det) sittning vid Chef’s Table där Johan Jureskog (var med och vann OS-guld med kocklandslaget 2004, krögare på AG och Rolfs kök) kommer servera en specialkomponerad trerättersmeny. Det blir du som vinner, jag som skriver det här och tio andra personer. That’s it.

Lunchen går av stapeln söndag 8 september klockan 12-13. Innan och efter lunchen kan du ta del av allt annat som händer på festivalområdet.

Så här gör du för din chans att vinna:
Skriv i en kommentar nedan vad för maträtt, bakverk eller godsak som du förknippar starkast med Stockholm. Har du skrivit ett recept som hör till det får du gärna lägga med en länk.

Vinnaren dras 29 augusti och meddelas på Matgeeks Facebooksida samt meddelas självklart personligen.

 • Andreas Blomquist

  Wow! Vilken grej..

  Den maträtt som jag starkast förknippar med Stockholm och som jag fortfarande återvänder så fort jag får en chans är rödvinsbrässerad oxkind med tryffel och potatispuré på Rolfs Kök. Mina smaklökar hoppar av glädje och vällust varje gång jag äter denna rätten och smaken har satt sig så djupt i smakminnet att jag utan problem kan förnimma alla smaker, dofter och texturer bara genom att tänka på den.
  Det är så pass att om jag bara fick välja en maträtt till i resten av livet, ja då vore svaret givet! Så, för mig som bor i Värmland men pendlar i jobbet till Stockholm har Rolfs Kök blivit som en oas för mig – vars oxkind har etsats in i minnet för alltid!

 • johannorrman

  Fantastiskt trevligt.

  Vi pratar märg, ingen annanstans har jag ätit så mycket och så god märg som i Stockholm, long time ago på F/L, Djuret förra sommaren & Oaxen denna. Stockholm is the home of märg!

 • Fredrik Jansson

  Grymt häftigt pris.

  Min starkaste koppling till en maträtt i Stockholm, är Tennstopets råbiff. Det var där min första råbiff intogs, på ett besök i Stockholm, och fascinationen var direkt.

  Nu boendes i Stockholm, när har jag ätit mig runt bland Stockholms råbiffar – så känns Tennstopet som det självklara originalet.

 • Mattias Hellström

  Riktigt grymt pris!

  Grishuvud! Rolfs Kök som juletid serverar halvt grishuvud vilket blir en brottning mellan det visuella och smakerna. Vissa delar ser lite otäcka ut men smakar fantastiskt och det känns ordentligt medeltisdrått att behöva plocka ut tänder från tallriken, och dessutom vara ok med det!

 • Sara Welin

  Jag tänker på kinamat i buffeformat, av den simpla anledning att när jag var liten trodde jag att Drottninggatan var i princip hela Sthlm och där fanns/finns det en kinarestaurang med buffekoncept som jag brukade äta på. Som tur är har jag blivit äldre och hittat även andra gator och områden. Magiskt pris fö.

 • Åsa H

  Augusta Janssons kokosboll !
  Som var det jag unnade mig som liten när man var in till Storstan.

  Kanske lite för enkelt och barnsligt, men … gott !

 • Missm

  För mej blir valet hamburgare. Först åt vi dom i korvkioskerna som förr var många. Sedan invaderades staden av hamburgerkedjor och korvmojjarna gick en sakta död till mötes. På senare år har burgaren intagit en given plats på såväl kvarterskrogar som fine dining krogar. Personligen tror jag det bor ett hamburgermonster i oss alla! Länge leve hamburgaren!

 • Mårre

  Jag tycker nog det verkar vara köpt kärlek jag 🙂
  Men strunt samma, jag hade sålt mig ännu billigare.
  För övrigt är det såklart en Gino, det var med den mat blev en statussymbol hos stockholmarna.

 • Denny Yoler

  För mig är det helt klart inget pretto. Kokt korv som knackar när man tar en tugga. I korvbröd utan någon form av näring, stark senap, ketchup och rostad lök. Vet ej hur många gånger man behövt en ”stödkorv” för att klara sig, en korv efter en fotbollsmatch, en korv mitt i natten något överförfriskad (oftast i mer vågade varianter då exempelvis räksallad eller motsvarande) osv. Även nu på senare tid med barn har den räddat många ev. kaossituationer. Visst kan man önska att man ser en cool kalifornisk tacotruck eller att man råkar stå utanför Günthers och få en typ magisk korv istället för den enklare varianten. Men tills dess så funkar den och den är god.

  Skulle jag vinna detta pris så skulle jag bli mer än glad, det skulle vara en FET upplevelse.

  //Denny

 • Nico

  Självklart en Sotare på hårt bröd med färskpotatis och örtsmör! / Nico

 • Jessica Sundberg

  Det låter säkert jättekonstigt men för mig är det Langos. Stockholm -vatten -Vattenfestivalen – Langos. Man njöt av omgivningarna, folket, uppträdandena, friheten och som sagt LANGOS!!!

 • Elin

  Spontant tänker jag på strömming, och strömmingsvagnen vid Slussen. Svensk snabbmat! Gott är det också.