Länkkärlek

Tänk vad mycket bra läsning om mat det finns!

Så gott som varje vecka publicerar jag ett inlägg med tips på intressanta saker som publicerats under veckan, allra helst på andra matbloggar. Jag kallar det Veckans Länkkärlek och jag vill alltid ha tips på saker att ha med. För även om min RSS-läsare är fullproppad med sidor som jag följer kan det alltid bli fler.

På den här sidan samlar jag en massa bra sidor som jag rekommenderar alla att besöka för inspiration och kunskap.

Vill du vara med? Följ då instruktionerna som finns här (inlägget är om Månadens Matbild, men läs en bit ner) så lägger jag upp dig fortare än kvickt!

 

Bara En Kaka Till – Lagar ljuvlig mat, tipsar om mysiga ställen att besöka och svarade på 10 frågor sommaren 2012

Breadnerd – Ganska ny blogg med fokus på bröd. Sätter direkt ribban genom att ha laddat upp med 20 kg mjöl från en riktig kvarn. Kan bara gå väl!

CarinaAnd Måhända kanske ingen matblogg, men väl en deltagare i Månadens Matbild och många fina fotografier!

Elsas Skafferi – I Grafikens Hus i Mariefred finns restaurangen Elsas Skafferi som jag känner lite extra för eftersom allt de har på menyn kan fås i halva portioner för halva priset. Då kan man testa fler saker vilket bara tanken på gör mig lycklig. Det här är bloggen som hör till restaurangen och recepten går verkligen inte av för hackor.

Från Sött Till Salt – Ulrica lyckas med konstycket att presentera riktigt trevliga recept och alltid illustrera dem med de mest fantastiska bilder. Kolla bara de här Citron- och Limemacaronsen eller den här Tiramisuglassen. Hon är även en av få som får till en lyckad mix av mat, bakning och fantastiska drinkar. Och så finns hon på Twitter!

Heavenly Cupcake – Danielle gör så många fantastiska bakverk. Har haft hennes blogg som en av mina absoluta favoriter så länge jag kan minnas. Gjorde även en mini-intervju med henne under sommaren 2012.

In The Kitchen – Andreas pratar mat, kött och gör en trevlig podcast. Heja för Andreas!

Kjörling Wine – Andreas Kjörling är en av Sveriges mest insatta när det kommer till vin och mat. Att läsa hans tips är en fantastisk källa till inspiration.

Linneas Skafferi – Linnea lagar massor med gott, inspirerar andra till att prova nya saker och hennes fotografier är alltid lika fina.

Loppan Fixar – Charlotta är en hejare på att ordna god mat. Italiensk buffé varvas med vinbärsgelé och smidiga pajer. Mest av allt gillar jag de fyllda pastarullarna. Det är just sådana som jag en dag kommer föräta mig på så till den milda grad att jag riskerar avlida.

Mat i Casa Spångtorp – Fantastiska exempel på middagsmat, brödbak och trädgårdsodling. Smarriga tips och inte en massa krångel.

Matildas Kafferep – Först noterar man hur mycket bakverk det bjuds på, all lemonad och annat gott. Sen läser man vem som står bakom bloggen och inser att Matilda är 14 år men bakar redan som ett proffs. Om hon är så här duktig och inspirerande nu – hur kommer det då se ut om några år? Ja, jag skulle köpa boken!

Millas Hälsoblogg – Mitt upp i allt matlagande är det trevligt med någon som ser sig omkring och tipsar om en massa platser värda att besöka. Variationen av recept och andra trevliga tips är verkligen givande. Rekommenderar till nästa grillande att ni testar Lammburgare och harissa.

PickiPicki – Uppsala-bo precis som jag, vann Matbloggspriset 2009 och bjöd mig en gång på Karelska piroger med äggsmör och delar min vansinniga kärlek till fläder.

Seven Types of Biscuit – Jag älskar att hitta svenskar som bor utomlands och där delar med sig av våra traditioner i köket. Att Nathalie får engelsmännen att äta vörtbröd gör att hon förtjänar medalj.

Sweetday – Låt mig säga så här: Hittar man Apfelstrudel bland recepten vet man att man hittat rätt. Attans trevlig bakblogg med fokus på sötsaker.

Sött och salt – Inte nog med att receptet på Morotssoppa med en touch av apelsin låter riktigt, riktigt gott – bilderna gör mig helt knäsvag. När jag var 14 år må tekniken ha varit en aning annorlunda, men det spelar ingen roll, jag hade ändå inte kommit närheten och gör det inte än idag. Eller vad sägs om Kaiserschmarren? Jag skulle kunna hålla på så här resten av dagen. Det är en fantastisk blogg och nu är det du som lägger till den i din RSS-läsare.

The Chocolate Box – Ibland hittar man en helt ny blogg och känner direkt att man måste ta ledigt ett par dagar och läsa allt som skrivits tidigare. Så var det när jag gick in på Kristins bakblogg för första gången. Kolla till exempel Pimpad Pavlova som är smått fantastiskt.

 

Ni som var extra snälla och gav en bonus till mig samtidigt som ni beställde Smör-boken:
Förort.se –
Johanna bloggar från livet som förortsmamma
Blogg.ricercar.se/basic – Matintresserad programmerare och Kraftwerk-fan. Blir det bättre?
Bröd och vänner – Mysigt bageri i Malmö. Tills du har vägarna förbi är deras Facebook-sida bara ett klick bort.
Favati – Duktig grafisk formgivare i Stockholm.
Bara mat… och lite till – Inspirerande matblogg!
Ekblad Bakar – Andreas bakar och vi med honom
@Athell – Matintresserad lundabo
AlltOmLCHF.se – Karin har en stor guide till LCHF
DigitalPR.se – Nestorn inom digital PR, Deeped Niclas Strandh, skriver om sociala medier och digital PR. Alltid läsvärt!