Matgeek heter egentligen Johan Hedberg och är den fd PR-konsulten och marknadschefen som en dag insåg att det var mat och bakverk som var den egentliga passionen.

Det är förmodligen inte något direkt ovanligt idag, men jag började skriva på min blogg under 2009 eftersom det då var bästa sättet att spara sina egna recept på. Efter att under alla år gillat att laga mat började jag mer och mer snöa in på bakning, jakt på råvaror och generell nyfikenhet kring allt som går att göra i köket.

Nu, 2014 är det här min huvudsakliga plattform. Samtidigt har det visat sig vara oerhört inspirerande med alla kommentarer från besökare och personer på Facebook-sidan som når 21.000 personer. Bloggen har nu också växt till att även omfatta en podcast tillsammans med Pickipicki Picki, Matgeek och Poden.

Under 2013 ägnade jag större delen av min tid åt boken ’Smör – Kärna, bryna, baka’. Förutom allt som omger boken fyller jag veckorna med gig åt företag, föreläsningar och matlagning för både små och stora arrangemang. Jag skriver även recept på olika tidningar samt förbereder innehåll till ett kommande digitalt projekt.

Har du någon idé på ett recept jag borde prova eller en lämplig förändring i ett recept så hojta till!

Enklast når du mig genom att kommentera ett inlägg, skicka ett mail eller kontakta mig på Twitter.