Råsaftcentrifug Electrolux

Vinn Årets Julklapp 2013 – en suverän råsaftcentrifug

Råsaftcentrifug Electrolux

 

Tomten kommer tidigt i år

Igår presenterade Handelns Utredningsinstitut sin vana trogen det som man bedömer kommer bli årets julklapp. I år är det råsaftcentrifugen som kommer dominera bland paketen under granen.

Själv är jag något av en manisk användare av min centrifug. När Electrolux släppte sin senaste modell fick den direkt en säker plats i kökets förstafemma.

Många råsaftcentrifuger påminner om varandra: Det är stort matarrör, effektiv skumavskiljare (oerhört viktigt) och bra ljuddämpning så grannarna inte funderar på varför man dragit fram slagborren 06.30 på morgonen. Vad som gör den här så attans bra är att det sitter två st filter i den vilket gör att varenda droppe juice hamnar på rätt ställe.

Tidigare har jag kört fruktköttet en gång till eftersom det varit så mycket juice kvar i det, men nu är det snustorrt. Energi- och arbetsbesparande med andra ord.

Det kan tyckas lite oinspirerande, men mitt favoritrecept på morgonen (och jag skyller på att tid inte är det jag har mest av då) är äpplen och morötter. Dels för att det är nyttigt, dels för att det finns hur mycket som helst av dem från svenska leverantörer så här års. Inte heller fel att mata i någon rödbeta och ett par apelsiner.

Kör jag bara äpplen varvar jag med citroner (skalade) eftersom syran gör att juicen inte blir brun.

Men, nu till tävlingen. Jag har alltså 1 st råsaftcentrifug till förstapristagaren. Den är av märket Electrolux EFS2000 och pris i butik ligger på runt 1.300 kr.

Första till tredje pris vinner även var sin signerad bok som skickas hem så fort min ’Smör – Kärna, Bryna, Baka’ kommer från tryckeriet (förbeställ ditt signerade exemplar här). 

För att vara med i tävlingen skriver du i en kommentar här nedan ditt bästa recept på juice att köra i råsaftcentrifugen. Man får även blanda i stavmixern i receptet (gör kör ofta i spenat och ingefära och då behöver man en mixer). Sen testar jag de recept jag tycker låter godast och det som familjen här hemma uppskattar mest vinner. Oroa dig inte för att receptet måste vara superexakt skrivet, det är inspirationen jag är på jakt efter.

Jag drar en vinnare söndag 24 november varför sista tävlingsdag är lördag 23 november. Vinnaren presenteras här och på Matgeeks Facebook-sida.

Eventeull vinstskatt betalas av vinnaren.

(Disclaimer: Jag har inte en krona i ersättning för det här inlägget. Faktum är att jag ringde Electrolux igår när jag läste rapporten och frågade om de ville haka på. Det ville de.)

 • Tinah Vanderpuije

  Undrar bara, du skriver att du drar en vinnare 24 OKTOBER?? Menar du 24 NOVEMBER?? Hoppas det, fast det blir ändå bråttom ju 🙂

 • Maria Walkeby

  Åh.. Jag tänker mig något friskt och härligt som min svärmor gör i juletider – clementin, blodapelsin, ananas + lite ingefära för lite sting! Har inga mängder dock 🙁 En skvätt vaniljvodka & sockerlag och du har en riktigt god nyårsdrink! 😀

 • Therese

  2apelsiner, 1kiwi, 1 morot o 2 äpplen, bästa energiboosten för vuxna o barn efter långa jobb- o skoldagar!

 • Paula

  Jag älskar den enkla men vitaminfulla drinken bestående av apelsin, morötter, äpple och ingefära. Man kan själv variera mängden ingefära, jag gillar personligen när man får den där lilla eftersmakskicken som verkligen gör att man piggnar till. Ett tips till är att ha sin frukt och sina grönsaker i kylskåpet – då är juicen kall direkt när du har gjort den.
  Om du vill testa mitt recept,ta:
  4 ekologiska apelsiner (skär av skalet)
  4 ekologiska äpplen
  6 ekologiska morötter
  En bit ingefära ca 3×2 cm (lite större om du vill ha lite sting)
  Hoppas att ni gillar min juice!

 • Monica Sandström

  Äpple, päron och och vindruva blir väldigt gott!

 • Anders Hydén

  4st äpplen, 1 riven citron, några morötter samt 2-3dl jordgubbar!

 • Tom Savadå

  Granny smith äpple, jordgubbar, mynta, ingefära & kanel + krossad is. Väldigt fräsch och läskande en varm sommardag! Bara att servera!

 • Malena Beijer Mörck

  Jag är inne på samma spår att äpple är det godaste i råsaftcentrifugen. Min favorit är smakkombon äpplen, lime, mynta och ingefära. Gärna lite sötare äpplen för att bryta av mot limen.

 • Mellenius

  4 delar rödbeta
  1 del äpple
  1 del selleri

  Vinner kanske inte smaktävlingen, även om äpplet är med mest för smakens skull. Men ni kommer orka märkbart mer under förmiddagen, prova får ni se.

 • Malin

  Min favorit just nu är: mango, apelsin, bladgrönt. Mixa sedan i avocado, och kanske lite kokosolja

 • Maria Dahlström

  Eftersom jag är allergisk mot all frukt så får min favorit bli bli en bärjuice, har aldrig testat den men Jordgubbar med lite citron i låter som en underbar kombination.

 • Zaphira Samuelsson

  Frysta hallon, lite apelsin, chilipulver och en morot. Blir supergott!

 • Mellenius

  Säg ”Tutti frutti” och servera juice på lika delar päron och apelsin. Godisgott.

 • Anna

  Vi gör en grön morgonjuice på ruccola och blandspenat, apelsin, äpple, en cm ingefära, en skvätt citron och en morot så det blir lite sötare och passar familjens minsta.
  Min son som absolut inte äter grönsaker älskar min juice och blir förbannad om den tar slut alldeles för snabbt.

 • Marcus Tellberg

  Fyra stora apelsiner
  Tre till fyra citroner
  En eller två lime
  Fyra-sex morötter
  En stor bit ingefära
  Ett par stora klasar vindruvor
  En stor bit fänkål

  Serveras kall direkt på sängkanten en tidig och gråmulen måndagmorgon.
  Du kan tacka mig sen.

 • pauline

  Apelsin, lite kanelpulver, ett äpple och toppa sedan med yttepytte sockerdricka.

 • Charlie

  Min favorit är: Rödbeta, syrligt äpple och rejält med ingefära!
  1 kg rödbetor, 2-3 Granny Smith, en rejäl bit ingefära. Jag kör allt i min centrifug och det fungerar jättebra! Det är lätt hänt att man ser ut som att man ätit målarfärg när man avnjutit drinken: -Det är det värt!
  Skalar allt och det kan ju vara därför det fungerar även med ingefära. Varför? Jo, jag tar hand om ”skräpet” använder det i bröd, grytor, gör ”chips” och jag fryser in det i platta plastpåspaket om jag inte använder det direkt.

 • ragnamarie

  Hej!

  Det här min absoluta favorit:
  morot, äpple, granatäpple, tranbär, cayennepeppar!
  Nyttigt som bara ”17”…

 • Caroline

  Morot, ananas, ingefära, gurkmeja, selleri och gurka! Bra om man har ont någonstans och supergod!

 • Amanda

  Nyjuicad äppeljuice (på röda vinteräpplen) mixas med spenat och blåbär. Krydda med vanilj, och eventuellt lite agavesirap. Brukar göra en större sats och ha i kylen, har man tur räcker det i alla fall till tre frukostar 🙂

 • Asila Jabir

  En fräsch fördrink eller dryck till brunchen. Gurka, lime, päron Och ingefära, en bra start på dagen. Skulle vilja ge den till min underbara mamma som en uppskattnings present. Utöver hennes julklapp. För att hon finns där alltid för mig och min son. Tack

 • Björn

  Jag älskar ingefära och brukar göra en grön variant med spenat, aningen lite broccoli, apelsin(för sötmans skull), gröna fasta päron och en bit ingefära. Blir en mustig nyttighet med sting i. Perfekt för att få upp vitamin och järnbrist under dessa kalla dagar. Ingefäran hjälper även till för ämnesomsättningen. Sen att det är gott är ju perfekt. Finns en snarlik friktdrink på The Foxx i Gbg som gör allt via en råsaftcentrifug. Där man kan få ”ninjapulver” till (uppiggande naturligt pulver med tomatfrön etc)

 • Loppanfixar

  Ananas, citron och lite riven färsk ingefära. OBS När man kör ananas i centrifugen ska man ta med den lite hårda mittendelen då den innehåller bromelain, en blandning av näringsämnen som
  främjar matsmältningen bla

 • Jennie Brunflo

  GILLAR:
  – ananas, papaya och en liten chili.

  Det blir sååå gott!

  För variation har jag ibland i granatäpple också. Det färgar dock väldigt fult om man får en redigt mogen frukt.
  Syster min gillar istället att dra ned en banan.

  Smaklig spis!

 • Andreas Bäckström

  2 äpplen.
  2 päron
  1 kaffemugg tranbär
  1 klyfta skalad citron

  Tranbären kan självklart bytas ut mot lingon om man har sådana liggande i frysen. Det här är för övrigt en alldeles utmärkt juice att värma och droppa ner apotekets aromatiska tinktur i, då får man en superfin glögg lagom till jul. Man kan också blanda ner lite cointreau och vodka och servera över is för lite flärdfull festkänsla en helt vanlig fredagskväll.

 • Julianna Maria Fredriksson

  Jag och min dotter brukar göra smothie. Det är 1 banan , ca 1,5 dl frysta jordgubbar, 1 dl vaniljyougurt och 1 dl mjölk. Mixar ihop allt och häller upp i glas , så gott. Det går bra med andra frukter och bär också. Både jag och min dotter gillar det här jättemycket och så är det mättande.

 • Malin Blom

  Mitt bästa tips är att barnen får vara med och välja och mixa. Vi har tur som har barn som älskar frukt! Förutom det då så är min absoluta favorit den här juicen

  0, 5 mango
  2 passionsfrukter
  1 apelsin
  Och till sist lite is

 • Josefin Westman

  Apelsiner, citroner och ingefära. En redig c-vitaminbomb som jag tokälskar och som tar död på de flesta förkylningar! Kan tänka mig att en liten chilibit kan hotta upp det lite extra…

 • Emil Schwartz

  Jag skulle verkligen behöva en ny centrifug då mitt ex tar med sig den vi har när vi kommer flytta isär inom kort.. Så här kommer en nyttig, grön energikick som passar bra nu på hösten och vintern (håller dock int emed om att man behöver mixa varken blad eller ingefära utan kör allt i centrifugen :)).

  2 goda äpplen av bra kvalité (använd ekologiska)
  4 blad färsk grönkål
  25g färsk koriander (ca. 1½ matsked juice)
  1-2 lime beroende på storlek (börja med en och justera sedan efter smak)
  En halv, medelstor gurka
  5cm ingefära
  3 medelstora selleristjälkar

  1. Fyll på juicekannan med rikligt med is och skölj alla ingredienser

  2. Fyll mataren med äpplen, fyll sedan på med kål och koriander och avsluta med en
  lime (det är lättare att juica blad om de blandas upp med vattnigare ingredienser).

  3. Juica de första ingredienserna

  4. Avsluta med att juica gurka, ingefära och selleri. Rör runt noggrant och smaka av med en extra lime om det behövs

 • Lena Svensson

  Ungefär:
  1 kg svenska syrliga äpple,
  3 hg morot
  3 hg rödbetor
  2 skalade lime
  25 gram ingefära (eller mer…)
  Kör detta genom råsaftcentrifugen. Mixa (i mixer eller med stavmixer) sedan vid servering ca 50 gram hallon och ”lagom” mängd myntablad per portion.

 • Pernilla Lifh

  Denna är ju ifrånThorbjörg Hafsteinsdotters men är helt klart min absoluta favorit.. lite svår att göra med min fjuttiga stav och önskar mig sååååååå en råsaftcentrifug 🙂 Du har kanske prövat den redan men om inte: gör det den är såååååååå god 🙂

  – En stor påse färsk spenat

  – 4-5 stjälkar selleri

  – En gurka

  – En lime

  – Ett äpple

  – Ett rejält knippe persilja

 • Eva Jacobsson

  Min favorit: 1 banan, 1 skalad och urkärnad apelsin och 2 skalade, urkärnade äpplen. Centrifugeras i samma ordning som uppräknats. Smaka ev, av med en gnutta honung/socker (om äpplena är hiskeligt sura).

 • Sara Servin

  Hej!
  eftersom jag inte har en centrifug använder jag min smoothChopper, (fungerar som en mixer ungefär) men resultatet blir ju dock som en smoothie eftersom jag inte blir av med fruktköttet. Jag tror i alla fall att det hade smakat ungefär likadant om man kör det i en centrifug.

  ½banan, ½äpple(urkärnat), ½apelsin(utan kärnor) ca en handfull tärnad mango, ca en handfull tärnad ananas och tre passionsfrukter. tycker man inte om syrligheten som kan bli om man har lite omogen passionsfrukt och syrligt äpple så kan man ta i lite socker(efter behag men på ett ungefär 1-3tsk) och röra ut tills det smällt.
  tropisk och god smak(tycker i alla fall jag.) 🙂

 • Soliga Solvej

  Har aldrig haft en råsaftcentrifug och har aldrig gjort juice och kan därför inte vinna en råsaftcentrifug och göra juice. Tänk vad knasigt det kan bli 😉

 • Maria Jonsson

  Hej!
  Jag skulle testa med passionsfrukt, apelsin och granatäpple <3 om jag vann denna fina manik 😉

  Vänliga hälsningar
  Maria

 • Katarina Lindén

  Hej ! Den här blir en väldigt god juice till lunch – en Gazpacho juice

  4 cherry tomater
  1 gurka
  2 selleri stjälkar
  1 röd paprika
  1 liten rödlök
  1 dl persilja
  1 lime eller citron

  Jag hàller tummarna ! 😉 m v h, Katarina Lindén

 • Anders Johansson

  1 kg svenska lite lite övermogna äpplen. Gärna Åkerö
  0,5 dl hemgjord hallonsylt på skogshallon
  1 dl calvados

  Centrifugera äpplen och hallonsylt. Blanda saften med calvados. Lassa ner is

 • Jenny Sjöstrand

  Min favvo är morötter, ingefära, apelsin och spenat. En riktig energiboost.
  Ska vara en rejäl bit ingefära. De andra ingredienserna brukar jag ta lite på en höft.

 • Sara Selero

  Hej!! Jag skulle blanda päron, äpple (syrligt), hallon, fänkål och lime.

 • Christian

  jag gör en Bloody mary på tomater, lite selleristjälkar och ev. lite röd paprika(egentligen inte). Sen några stänk Worchestershiresås och tabasco. Vill man sen ha sprit i så gärna baconvodka (http://www.wikihow.com/Make-Bacon-Vodka) annars går det bra att dricka som den är.

  Eller –
  Kör massor med äpplen och drick finfin äppeljuice medan du bakar sockerkaka och blandar ner det överblivna fruktköttet i kakan – supergott!

 • Helene Karlsson

  Hallon, blåbär, äpple och lite citron. Sen avocado med stavmixern för krämighet. 🙂

 • Karin

  Min senaste favorit är syrligt äpple, grönkål och/eller svartkål, mango och lime med mynta och ingefära. Jag har ingen råsaftcentrifug, så jag brukar göra den som smoothie med en banan eller avocado för krämighetens skull. Tror att den blir fräschare som juice utan dessa. Proportionerna är inte så noga, men ingredienserna är angivna efter mängd (dvs mest äpple, minst ingefära). Vill man vara nyttig (vilket jag vill ibland) kan man boosta med nån matsked nässelpulver eller spirulina.

 • Christina Wendén

  Ananas, persika, apelsin, päron och banan. Gärna lite vaniljpulver i också. Mums!

 • Monica

  Sommarfrukost
  jordgubbar och nätmelon… mumms! 🙂
  /Monica

 • Malin

  En sådan har jag länge tänkt köpa! En favorit är: svarta vinbär, blåbär, äpple, spenat och ingefära!

 • Nathalie L

  Avokado, kakao, lite is och honung blir en underbar smoothie!

 • Johanna

  Ananas, apelsin och äpple. När det är klart blandar jag i passionsfrukt (eftersom det är kärnor som inte är så gott att krossa) och kokosmjölk! SÅ GOTT!!
  Man får gå lite på känsla hur mycket man vill ha av allt! Jag älskar ananas och kokosmjölk, så jag har mycket av det! 😉

 • Anders Rosenrasande

  En grön,
  avocado, vetegräs, mandel och grönt äpple.

 • Karolin Tavsan Can

  Min favorit är banan med kokosnöt blandas med kokosmjölk o vanlig röd mjölk. Toppad med rostad kokosflingor och krossad pistachnötter. Ringla över lite honung. Super gott barnsligt enkelt! Både vuxna o barn älskar den! Man kan även ha i lite kryddor som kardemumma, kanel, lite lite nejlika. Gott o göra den mer lyxig!

 • Mats Larson

  Mats morning punch:

  2 mogna smakrika apelsiner
  1/2 mogen ananas
  1-2 mogen guavafrukt
  Lite riven muskotnöt
  Lite kanel
  Lite pressad lime
  Lite sockerr/honung vid behov (omogen frukt)

  Gott!!

  //M

 • Suss

  Enkelt och alltid gott – gröna äpplen och morötter och ingefära! alltid ingefära, juisar aldrig något utan ingefära!

 • Martin Stenström

  1 del päron, 1 del rödbeta, 2 delar ananas och lite färsk mynta. Fräscht och väldigt snyggt.

 • Jane Westerberg

  Jag vill gärna vara med och tävla men har aldrig gjort någon juice (förutom apelsin). Så favoritrecepten skulle provs med glädje!

 • Sara welin

  Persika! Bara persika, fyll sedan på bubbel i din juice – tadaa!

 • Jenny

  Lite underlig tävling om man förutsätts redan ha det man vill vinna!

  • Jesper Andersson

   Därför gör man som jag, använder fantasin:)

 • Lejonstella

  Varför krångla till det? Ren apelsin! Jättegott. Vill man kan man testa att lägga till det man har. Banan om man vill ha det sötare. Kiwi, grape, morot – ja ta vad du vill. Det mesta är gott. Min råsaftcengrifug köpte jag på 70-talet så det är nog dax för en ny.

 • Kicki Berglund

  Morötter, röd grapefrukt, ingefära, äpplen, röda vindruvor, apelsiner.
  Eller det man har hemma – efter tycke och smak = bästa receptet!

 • Sebastian Martin

  En Röd grapefrukt
  En halv Blodapelsin
  En halv Vanlig apelsin
  Ett Rött äpple
  En Mango
  En Passionsfrukt

  Lite färsk citronmeliss
  Lite färsk röd chili

  Namnam.

  • Hej och grattis till 3:e pris! Vi jublade här hemma över ditt tropiska recept! Maila mig din adress så kommer det en bok så fort den är släppt (början av februari). Du når mig på johan [a] matgeek.se

 • Ellinor

  Hej Johan! Kul det var att prata lite om receptet jag ska testa i helgen (från din kommande bok) och om att plugga gastronomiprogrammet (i Kristianstad), på mässan i Stockholm! Vårt bästa tips är en juice som vi gör i princip varje helg. Den består av äpple, apelsin, citron, frysta hallon (som tinas ur frysen, värms och pressas genom sil för att slippa kärnorna, kanske går att hoppa över om man inte är så kräsen), ingefära och piri piri. Ingrediensmängden bör vara i ordning med hur de presenterats ovan, alltså mest äpple och minst piri piri 🙂

  /Ellinor

 • Malin Otterstedt

  Svårt att ha ett favvorecpet när man inte har en råsaftcentrifug. Önskar att jag hade chansen att experimentera fram min favorit. Och min sons favorit. Önskar, önskar, önskar.

 • Johan Lundgren / gaashud.se

  Äpple, havtorn och ingefära. Enough said.

 • Jonna Noblin

  Jag vet faktiskt inte det bästa receptet än, har ingen egen centrifug så jag har inte kunnat testa mig fram 🙁 men jag älskar ingefära så det är en given ingrediens. Sen tänker jag citron, äpple, hallon, kanske lite mynta och även chili.

  • Hej och grattis till 2:a pris i tävlingen! Rackarns bra recept du hade 🙂 Maila mig din adress så kommer det en bok så fort den är släppt (början av februari). Du når mig på johan [a] matgeek.se

 • tracy

  4 äpplen, två nävar spenat, lite citronsaft och riven ingefära. Uppfriskande och syrligt fräscht!

 • Anne Skoogh

  (Disqus och jag är inte polare så jag hoppas det inte kommer dubbelt.) Min absoluta favorit är något så vansinnig enkelt som ett par tre äpplen, och en tredjedels, eller kanske en halv, citron. Med skal och allt. Helt osannolikt gott, smakar som världens bästa lemonad. Idealiskt i ett stort glas med massor av is!

 • Ulrika

  En rejäl näve färsk spenat
  4-5 st apelsiner eller 4 apelsiner och 1/2 citron om man som jag gillar syrligare juice
  En bit ingefära
  1/4 ananas

  Jag skalar apelsinerna/citronen och även ingefäran och ananasen då jag inte tycker om det beska som framförallt apelsinskalen kan ge.

 • Ulrika

  Bästa Råsaften:
  Ingefära
  Kanel
  Honung
  Blåbär
  Aronia
  Citron
  Äpple
  Toppas gärna med en klick vanlijyoghurt, granola och citronmeliss

 • Lise Prahl

  har ingen än men tänker prova äpple/citrus/lite lite ingefära när jag vinner 😉

 • Anna-Lena

  Jag har aldrig testat en råsaftscentrifug men skulle väldigt gärna vilja ha en sån. Jag tänker mig vilka grymt goa frukostdrycker jag skulle kunna göra.
  Jag läste i alla fall ett tips någonstans som lät så gott och det var en mix av honungsmelon och grapefrukt. Jag skulle nog också kunna tänka mig att stoppa i lite hallon i den kombinationen.

 • Kerstin Landgren

  Jag har ingen råsaftcentrifug men jag använder matberedaren. Så här i förkylningstider tar jag allt jag kan komma på som hjälper till att hålla virus borta och det blir så gott.
  Clementiner, en apelsin,riven ingefära, lite citron, 1 stor msk honung, havtornsbär och granatäpple och lite chili. Smaka av och se om det är lagom sött annars lite mer honung.
  Hälsningar matkerran

 • Jane S

  Har ingen juicemaskin, men skulle gärna vilja ha en, att få prova alla härliga recept skulle vara min grej! Har krusbär, äpplen och mynta i min trädgård och tror att det skulle kunna bli något gott!

 • Tantarslet

  Jag har ingen 🙁 så jag har inget favoritrecept att dela med mig av. Men jag hoppas på vinst!

 • Starscream

  apelsin, ananas, en bit kokos.
  vill man, kan man slå i en skvätt rom så har man en trevlig fruktdrink.

 • Lisa K

  För de vuxna:
  Nässlor
  Blodgrape
  Citron
  För hela familjen:
  Rödbetor
  Äpplen
  Björnbär
  Färsk ingefära

 • Jessica Sundberg

  Jag tror på enkelhet och här är den ultimata juicen, inget konstigt bara bra och enkelt. Perfekt i förkylningstider också!
  Äppel- och morotsjuice, 8 dl
  2 äpplen
  2 kg morötter
  1 cm färsk ingefära
  Skala morötter och ingefära. Kör i råsaftscentrifugen och häll upp i glas fyllda med is.

 • Linnea

  Älskar när det är friskt, smakrikt och kryddigt! För det syrliga står: Äpple, lime och passionsfrukt. För det söta står hallon och mango. För det där lilla extra och en exotisk twist lägger man till chili, ingefära samt färsk mynta. Underbart kan jag lova!

 • Louise H

  Jag har inte heller någon centrifug för råsaft och jag skulle bli så himla glad om jag fick äran att vinna. Håller tummarna!

  Juiceingredienser: Gurka, Apelsin, Selleri, Ingefära = MUMS
  Går även att blanda i lite avokado, spenat, persilja eller lite Spirulina om man vill det 🙂

  Att den här bloggen snodde halva min arbetsdag efter tips från Damon Rasti är inte helt okej faktiskt. Inser att jag kommer få jobba hårt på gymmet om jag ska ta mig igenom all den inspiration jag fått härifrån bara idag!

 • Thomas

  Här kommer en simpel, klockren och uppfriskande variant!
  Pomelo
  Lite grön chili
  Moget päron (Alexander Lucas)
  Lite morot

  !!!!!

 • Jakob

  Plommon, granatäpple och blodapelsin med kanel och lakritspulver.

 • Malin

  VILKEN DRÖM att vinna denna! Är så avis på min syrra som har en sådan!

  Här är mitt recept

  1 färsk ananas

  1 gurka

  3 cm färsk ingefära

  2 kiwi
  1/4 honungsmelon

  1 blekselleristjälk

  MUMS!

 • Jesper Andersson

  Ja har ingen råsaftcentrifug, men ja vet vad ja skulle testa att centrifugera om ja hade en!
  Banan
  Granatäpple
  Äpplen
  Och färsk ananas
  Sen serverar man den med lite riven kokos ovanpå!

  God jul på dig Johan!

 • Christina Tengnér

  Vilken märklig lördag. Brauncentrifugen som troget har tjänat familjen i över 25 år bestämde sig IDAG för att packa ihop, kasta in handduken, gå sönder. Den brummar men snurrar inte längre. Tittade på tävlingen i veckan men insåg att jag inte skulle hinna med, men nu gäller det! Ingen centrifug och på altanen och lådvis med äpplen…
  Äpple+morot+apelsin (mandarin el motsv. för lite mer sötma) i centrifugen till ca 1 liter
  Låt juicen dra i kylen med 1 kanelstång, en cm-tjock skiva ingefära, 2 nejlikor och 3-5 hela kardemummakapslar. En knivsudd vaniljsocker brukar barnen gilla. För mer kryddighet och vuxen smak får den dra över natten. Gott med is och en apelsinskiva på toppen. Kan så klart även serveras varm, och med vuxna tillbehör (rom eller calvados beroende på var man vill lägga den smaktyngden).
  Och nu håller vi tummarna!
  Christina

  • Hej och stort grattis till 1:a priset i tävlingen! Det var något helt otroligt vilken god juice det blev! Maila mig din adress så skickar jag råsaftcentrifugen omedelbart och boken så fort den är släppt (början av februari). Du når mig på johan [a] matgeek.se

 • Birgitta Abrahamsson

  Har ingen sådan maskin, men skulle gärna vilja vinna den nu. Då skulle jag ge den till min älskade dotter som nyligen kommit tillbaka till livet efter en svår cancer. Då fick hon göra vitaminrika juicer som skulle stärka hennes immunförsvar. Håller tummarna hårt!
  Mvh/Birgitta
  abrahamsson.b@hotmail.com

 • annika

  Har inte någon råsaftcentrifug men önskar mig en. Tänk om jag hade haft en tidigare i höst när vi fick så mycket äpplen att man inte visste vad man skulle göra med dem. Då hade det blivit äppeljuice i mängder. Skulle även pröva ananas o banan. Tror att det skulle bli gött. Men vet ju inte i och med att jag aldrig har prövat.

 • Marita

  Köpte maskinen du rekommenderat eftersom jag hade massor av äpplen. Det blev väldigt mycket skum o inte tyckte jag heller att det som var över var snustorrt. Blev tyvärr besvike.

 • Frida

  Mitt förslag på ingredienser:
  Päron, Selleri, persilja och citron.