fotbollsmiddag


El Clasico avnjuts bäst med en massa god mat!


Hade lite vänner över för att kolla på det sägenomspunna mötet mellan Real Madrid och Barcelona och lovade då mat till samtliga.
Ville inte tillbringa hela dagen vid spisen eftersom min transparenta hy mår bra av lite solsken då och då. Därför fick det bli något som snabbt gick att svänga ihop, var gott och hade något stänk av Medelhavet i sig.


Ingredienser
Spaghetti (ny favorit är Voiellos i Vermicelli n. 105)
Salsiccia (köpte mina på Martinas Italienska Delikatesser i Uppsala) Jag vill ha dem grova, med mycket kött i.
Några paprikor
Ett par auberginer
Parmeggiano Reggiano
Olivolja
Gärna en skvätt vittryffelolja


1.
Delade paprikorna i stora klyftor och tog ur alla kärnor och det vita. Skivade auberginen längs med långsidan i halvcentimetertjocka skivor som jag gned in med olivolja och havssalt.
Lade allt på ett ugnsfast fat och ställde in dem på 250 grader.


2.
Kokade pastan och stekte korvarna.


3.
När pastan var klar hällde jag av allt vatten, slog på några skvättar olivolja och cirka 10 droppar vittryffelolja. Svängde runt allt några gånger så det blandade sig.


4.
Ut med grönsakerna från ugnen (auberginen blir klar innan paprikan). Tog av skalet som från paprikan som nu var nästan svart och lade ner allt (utom skalen då) i stekpannan med korvarna så de fick dela lite smak med varandra.


5.
Lade upp allt på stora, runda tallrikar och rev över rikligt med parmesan, lite extra salt och några drag med pepparkvarnen. Avslutade med att ringla över lite olivolja.


Gjorde inte saken sämre att det blev målfest.