• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Matgeek
  • Smör – Kärna, bryna, baka
  • Mått- och viktomvandling
  • Länkarkiv
  • Kontakt
  • Om Matgeek.se

Dags att testa sushi från Råkultur

maj 7, 2009 by Johan Leave a Comment

Man kan ju inte bara äta på Ichiban


Efter att ha sett ett antal tweets om Råkultur begav jag mig dit under onsdagen för att se om de kunde leva upp till sitt rykte .


Verkligen trevlig lokal som i likhet med de heta sushiställena inte känns det minsta asiatiskt. En snabb koll bakom disken gav mig intrycket att sushikocken inte var den mest erfarna. Hastigheten var minst sagt försiktig. Men vad säger det om smaken?


Blev 3 lådor med 15 bitars Sushi Moriawase plus Goma wakame, Soya picklad shitake, Marinerade böngroddar och Hijiki algsallad.


Prisnivån var helt acceptabel – lite dyrare än de vanliga ställena, men med tanke på allt snack om smakupplevelsen kändes det helt klart värt det.


20 minuters väntetid med nästan tomma lokaler gick att hantera även det. Jag var ju på bra humör och då är det få saker som kan rubba mig.


Däremot kanske personalens kommentar ”Färskare sushi än så här kan du inte få” när de lämnade över den krävde ett påpekande. Jag funderade snabbt på att hinta något om sushin jag åt i en hamn i Japan, men man vill ju inte aspirera på titeln Årets Petimeterkund så jag höll käft och log.


Tillbaka på kontoret flippade vi upp lådorna och möttes av det här:


rakultur1


Beklagar den lite risiga iPhone-bilden.


Min tidigare tweet om att jag inte ville ha det fancy hade att göra med att det är en massa detaljer som jag inte riktigt orkar med på sushi. Jag vill ha det rått, naturligt och med naturens smaker. Inte guldfärg, fnas och detaljer utan smak eller funktion.


Muttrade lite och högg in bara för att upptäcka att det mycket riktigt var mäkta smarrigt. Laxen smälte i munnen, all vit fisk kändes superfräsch och hade precis rätt konsistens och rullarna var krispiga och lagom stora.


rakultur2


Tillbehören då?
Jo, wakamen och hijikin var precis som överallt annars. Den man köper i stora block på Kina Trading för en hundring. Goda men inget speciellt.
Böngroddarna var krispiga, smakrika med lagom syrlighet och kändes hemgjorda. Klarast lös dock shitaken där de små svamphattarna låg i en perfekt avvägd smet och det blev så klart mer eller mindre slagsmål om dem.


Slutbetyg: 7 av 10 Jag kommer att gå dit igen, men inte längta dit.

Filed Under: Matställen Tagged With: hijiki, råkultur, shitake, sushi, wakame

Previous Post: « Supersnabbt surdegsbröd
Next Post: Nu pratar vi vildjäst »

Primary Sidebar

Matgeek

Matgeek

Nyhetsbrev

Gamla inlägg

  • december 2021
  • november 2021
  • oktober 2021
  • september 2021
  • augusti 2021
  • juni 2021
  • maj 2021
  • april 2021
  • december 2017
  • september 2017
  • augusti 2017
  • januari 2016
  • november 2015
  • september 2015
  • augusti 2015
  • juli 2015
  • juni 2015
  • maj 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februari 2015
  • januari 2015
  • december 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • augusti 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • maj 2014
  • april 2014
  • mars 2014
  • februari 2014
  • januari 2014
  • december 2013
  • november 2013
  • oktober 2013
  • september 2013
  • augusti 2013
  • juli 2013
  • juni 2013
  • maj 2013
  • april 2013
  • mars 2013
  • februari 2013
  • januari 2013
  • december 2012
  • november 2012
  • oktober 2012
  • september 2012
  • augusti 2012
  • juli 2012
  • juni 2012
  • maj 2012
  • april 2012
  • mars 2012
  • februari 2012
  • januari 2012
  • december 2011
  • november 2011
  • oktober 2011
  • september 2011
  • augusti 2011
  • juli 2011
  • juni 2011
  • april 2011
  • mars 2011
  • februari 2011
  • januari 2011
  • oktober 2010
  • september 2010
  • maj 2010
  • mars 2010
  • februari 2010
  • januari 2010
  • december 2009
  • november 2009
  • oktober 2009
  • september 2009
  • augusti 2009
  • juli 2009
  • juni 2009
  • maj 2009
  • april 2009

Copyright © 2023 Matgeek on the Foodie Pro Theme