• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Matgeek
  • Smör – Kärna, bryna, baka
  • Mått- och viktomvandling
  • Länkarkiv
  • Kontakt
  • Om Matgeek.se

Köpebrödstest – Surdeg från Trillers Bageri

maj 24, 2009 by Johan 2 Comments

Triller


Kul att prova något nytt.


Det var i alla fall vad jag hoppades på.


Det mysiga Broströms Kafé vid Uppsala Centralstation som jag passerar ett par gånger per dag på väg mot tåget kompenserar det faktum att jag inte kan köpa en god kopp kaffe på morgonen (öppnar inte förrän vid 10) med att ta in gott lokalodlat bröd från Triller Mat & Bröd som är ett bageri i Bergsbrunna, strax utanför Uppsala.


Fredagar och lördagar har de surdegar i olika former som väntar på sina blivande ägare i underbara stora korgar på disken. Det kan inte se smakligare ut och att döma av den strykande åtgången verkar det vara fler än jag som lockas.


Trots att jag hade en deg på jäsning hemma kunde jag inte låta bli att testa en levain i förhoppningen om att den skulle vara så bra att mitt hembakade fick stryka på foten.


Priset på 49:- kan tyckas dyrt för bröd, men är helt acceptabelt i surdegssammanhang. Gateaus bröd ligger på upp till 80:- och även om de är i en klass för sig själva är det nog lite väl magstarkt även för en brödfetischist som jag.


Det var en fredag jag köpte brödet, men mina gissningar är att det bakades tidigt på torsdagsmorgonen eftersom det inte var superfärskt. Brödet var ganska tungt men hade – förmodligen på grund av den suveräna förvaringen i butiken – en helt OK skorpa.


Inuti var det lagom med bubblor, smaken var som förväntat underbar – smakade massor, men ändå milt – men inkråmet saknade segheten som för mig är lite av brödets essens.


Ska prova en annan sort så fort jag kan bara för att se om det bara var oflyt som gjorde att jag fick en ganska medelmåttig upplevelse. Det första intrycket var dock att med lite tid, sten och en bra surdegsgrund kan man göra bättre själv.
Samtidigt – om man ska ha ett riktigt gott surdegsbröd i Uppsala så är det här det bästa alternativet jag kan tänka mig.


Ska köpa hem lite från hufvudstaden i veckan och jämföra med.

Filed Under: Brödtest Tagged With: bergsbrunna, broströms kafe, levain, recension, trillers bageri, uppsala

Previous Post: « Filmer man måste äta till
Next Post: Rågsurdeg – så här gör man »

Primary Sidebar

Matgeek

Matgeek

Nyhetsbrev

Gamla inlägg

  • december 2021
  • november 2021
  • oktober 2021
  • september 2021
  • augusti 2021
  • juni 2021
  • maj 2021
  • april 2021
  • december 2017
  • september 2017
  • augusti 2017
  • januari 2016
  • november 2015
  • september 2015
  • augusti 2015
  • juli 2015
  • juni 2015
  • maj 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februari 2015
  • januari 2015
  • december 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • augusti 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • maj 2014
  • april 2014
  • mars 2014
  • februari 2014
  • januari 2014
  • december 2013
  • november 2013
  • oktober 2013
  • september 2013
  • augusti 2013
  • juli 2013
  • juni 2013
  • maj 2013
  • april 2013
  • mars 2013
  • februari 2013
  • januari 2013
  • december 2012
  • november 2012
  • oktober 2012
  • september 2012
  • augusti 2012
  • juli 2012
  • juni 2012
  • maj 2012
  • april 2012
  • mars 2012
  • februari 2012
  • januari 2012
  • december 2011
  • november 2011
  • oktober 2011
  • september 2011
  • augusti 2011
  • juli 2011
  • juni 2011
  • april 2011
  • mars 2011
  • februari 2011
  • januari 2011
  • oktober 2010
  • september 2010
  • maj 2010
  • mars 2010
  • februari 2010
  • januari 2010
  • december 2009
  • november 2009
  • oktober 2009
  • september 2009
  • augusti 2009
  • juli 2009
  • juni 2009
  • maj 2009
  • april 2009

Copyright © 2023 Matgeek on the Foodie Pro Theme