I mina tappra försök att läsa hela Internet stöter man då och då på några riktiga guldkorn. Här är veckans fynd.


Matvett.se har en bra guide hur man rensar strömming. En fisk som tyvärr många väljer bort utan att veta vilken tabbe de gör. Enligt SvenskFisk innehåller strömming 14% fett. Av detta är nästan 25% omega-3. Nyttig är bara förnamnet.


Receptomaten har ett brödrecept jag ska testa efter helgen. Nyttigt sportbröd som ser riktigt lovande ut.


Står du med en massa rabarber och tröttnat på paj? Testa Wild Yeast Blogs Rabarber Roll. Jag vet att jag ska.


På lördag är det äntligen dag för Bondens Marknad som den här gången håller till i Tessinparken i Stockholm. Boka in 10-15 för shopping av närodlade smarrigheter!


Har skrivit om det tidigare, men det är värt att återigen pusha för lördagens chans att shoppa på Årsta Partihallar. Brax On Food och Matälskaren på Taffel har mer info. Själv ska jag på svensexa så det blir tyvärr svårt att komma den här gången.