IMG_4425opt


Men att de ska gå åt så himla fort…


Eftersom det fortfarande stod en ansenlig mängd hemgjord marshmallows i kylen tänkte jag att det var lika bra att använda den i någon combo och samtidigt fortsätta på citrustemat.


Innehåll:
150 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
3/4 tsk vaniljpulver (dubbelt om du använder vaniljsocker)
2 msk nypressad citron (cirka 1 pressad citron)
Skalet från 1 citron
½ dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 1/4 tsk bakpulver


1.
Sätt ugnen på 200 grader. Riv citronskalet på rivjärnets minsta storlek men ta bara det gula och inte det vita. Smält smöret.


2.
Vispa ihop socker och ägg till en fluffig smet. Fortsätt vispa och häll sakta i smöret.


3.
Ha i vanilj, citronsaft och skal samt mjölken. Vispa inte utan rör ner det med till exempel en träslev eller slickepott.


4.
Sprid mjölet över ytan och pudra över bakpulvret. Rör sen om ordentligt så att allt blandas.


5.
Fram med muffinsformen som har plats för 12 mindre muffins. Häll i cirka en halv deciliter i varje form och tryck sen ner en bit marshmallows ordentligt.


IMG_4421
6.
In i ugnen i cirka 15 minuter. Mot slutet kommer marshmallowen att krypa upp till toppen och få fin färg. Låt dem svalna i formen och lossa dem sen från kanterna med en flexibel kniv.
Ta ur försiktigt så inte topparna skadas och sen är det bara att gå loss i ohejdat frosseri – lämpligen med ett glas kall mjölk nära till hands.


Många tycker att man ska blanda mjöl och bakpulver i en skål för sig innan man har ner det i ägg/smör/socker-blandningen. Skälet är att man vill ha en jämn spridning av bakpulvret vilket så klart är ett måste. Men i ärlighetens namn – om smeten är så pass lös som den här så sprider man den ändå med ett par rejäla drag bara man ser till att inte lägga allt som en klump på ytan utan sprinkla över det.


Slutsats: Smarrigt med marshmallowen på toppen. Lite orolig i början att de blev för fuktiga men när de svalnat lite var de perfekta inuti. Kanske lägga till lite mer citronskal nästa gång.
En tanke som slog mig är att istället för att lägga en bit i mitten göra marshmallowen lösare och rippla den i varje form. Får helt enkelt testa igen.