• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Matgeek
  • Smör – Kärna, bryna, baka
  • Mått- och viktomvandling
  • Länkarkiv
  • Kontakt
  • Om Matgeek.se

Tips på trevlig mat- och brödläsning v. 26

juni 23, 2009 by Johan 2 Comments

I mina tappra försök att läsa hela Internet stöter man då och då på några riktiga guldkorn. Här är veckans fynd.


Helsingborgaren Per Bergqvist har snart hållt på ett år med sitt mission att äta 100 Guide Michelin-stjärnor på ett år . Kul att läsa hans inlägg, tankar och recensioner där han inte drar sig för att såga det han inte gillar. Rekommenderar varmt hans sida!


Stödgrupper för köttätare kanske inte är det vanligaste man ser och det här gör det knappast troligare.


Fredrik Paulún släpper två olika brödmixar enligt ett pressmeddelande och jag var i ärlighetens namn på humör för att såga det här vid fotknölarna. Men så andades jag en gång till och läste igenom innehållsförteckningen och såg inga som helst E-nummer eller andra konstiga saker. Till och med lite surdeg fanns med. ’
För 30:- får man ett paket som ger två bröd och det är klart att man kan göra det billigare själv, men fördelen är att om man till exempel ska till sommarstugan så vill man förmodligen inte släpa med sig tio mjölsorter och då blir det här att föredra. Nån som har testat?


Idag slog Svenskt Sigill och LRF på stora trumman när de lanserade Mat och Klimat som ska få oss att laga mat klimatsmart. Gillar särskilt tipsen om vilka saker det är säsong på just nu.
Och seriöst – hur gott ser inte det här ut?


Vestmanlands Läns Tidning reagerar positivt på att den föreslagna nya gymnasieskolan i Surahammar ska få ett eget skolkök.

Det är helt i linje med att mat ska lagas så nära eleverna som möjligt

Men seriöst, vad har vi för samhälle när vi inte anser att sånt är självklart? Kul att de går framåt, men surt att vi var så puckade att vi en gång i tiden tog bort skolköken.


Den här baguetten blev nyligen utnämnd till Washingtons bästa baguette vilket räcker för att övertala mig att baka den. Men vad kul det vore om nån annan också provade så vi kunde jämföra resultat!

Filed Under: Övrigt Tagged With: baguette, guide michelin, paulun, per bergqvist, Surdeg, vlt, washington

Previous Post: « Hej min lilla citronmuffins med marshmallows!
Next Post: Första testet av Manitoba Cream »

Primary Sidebar

Matgeek

Matgeek

Nyhetsbrev

Gamla inlägg

  • december 2021
  • november 2021
  • oktober 2021
  • september 2021
  • augusti 2021
  • juni 2021
  • maj 2021
  • april 2021
  • december 2017
  • september 2017
  • augusti 2017
  • januari 2016
  • november 2015
  • september 2015
  • augusti 2015
  • juli 2015
  • juni 2015
  • maj 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februari 2015
  • januari 2015
  • december 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • augusti 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • maj 2014
  • april 2014
  • mars 2014
  • februari 2014
  • januari 2014
  • december 2013
  • november 2013
  • oktober 2013
  • september 2013
  • augusti 2013
  • juli 2013
  • juni 2013
  • maj 2013
  • april 2013
  • mars 2013
  • februari 2013
  • januari 2013
  • december 2012
  • november 2012
  • oktober 2012
  • september 2012
  • augusti 2012
  • juli 2012
  • juni 2012
  • maj 2012
  • april 2012
  • mars 2012
  • februari 2012
  • januari 2012
  • december 2011
  • november 2011
  • oktober 2011
  • september 2011
  • augusti 2011
  • juli 2011
  • juni 2011
  • april 2011
  • mars 2011
  • februari 2011
  • januari 2011
  • oktober 2010
  • september 2010
  • maj 2010
  • mars 2010
  • februari 2010
  • januari 2010
  • december 2009
  • november 2009
  • oktober 2009
  • september 2009
  • augusti 2009
  • juli 2009
  • juni 2009
  • maj 2009
  • april 2009

Copyright © 2023 Matgeek on the Foodie Pro Theme