I mina tappra försök att läsa hela Internet stöter man då och då på några riktiga guldkorn. Här är veckans fynd.


Helsingborgaren Per Bergqvist har snart hållt på ett år med sitt mission att äta 100 Guide Michelin-stjärnor på ett år . Kul att läsa hans inlägg, tankar och recensioner där han inte drar sig för att såga det han inte gillar. Rekommenderar varmt hans sida!


Stödgrupper för köttätare kanske inte är det vanligaste man ser och det här gör det knappast troligare.


Fredrik Paulún släpper två olika brödmixar enligt ett pressmeddelande och jag var i ärlighetens namn på humör för att såga det här vid fotknölarna. Men så andades jag en gång till och läste igenom innehållsförteckningen och såg inga som helst E-nummer eller andra konstiga saker. Till och med lite surdeg fanns med.
För 30:- får man ett paket som ger två bröd och det är klart att man kan göra det billigare själv, men fördelen är att om man till exempel ska till sommarstugan så vill man förmodligen inte släpa med sig tio mjölsorter och då blir det här att föredra. Nån som har testat?


Idag slog Svenskt Sigill och LRF på stora trumman när de lanserade Mat och Klimat som ska få oss att laga mat klimatsmart. Gillar särskilt tipsen om vilka saker det är säsong på just nu.
Och seriöst – hur gott ser inte det här ut?


Vestmanlands Läns Tidning reagerar positivt på att den föreslagna nya gymnasieskolan i Surahammar ska få ett eget skolkök.

Det är helt i linje med att mat ska lagas så nära eleverna som möjligt

Men seriöst, vad har vi för samhälle när vi inte anser att sånt är självklart? Kul att de går framåt, men surt att vi var så puckade att vi en gång i tiden tog bort skolköken.


Den här baguetten blev nyligen utnämnd till Washingtons bästa baguette vilket räcker för att övertala mig att baka den. Men vad kul det vore om nån annan också provade så vi kunde jämföra resultat!