Semestertider och jag tar det lite lugnt med det egna bakandet. Tänkte istället försöka besöka bagerier och konditorier så mina smaklökar inte tynar bort. Det verkar dock inte hindra andra från att baka som aldrig förr.


Danielle som jag tipsat om tidigare har gjort en fantastisk Jordgubb- och limecupcake. Klockren combo och trevligt med en ny glasyr.


Louise har gjort något jag lovat mig själv ska testas i sommar – Briam. En grekisk grönsaksrätt där man varvar allsköns godsaker innan de ugnsbakas. Till det lite youghurt, ett färskt bröd, lite oliver och en god olivolja. Är man extra hungrig grillar man på en bit kött och har till.


Stort att trenden med ekologisk mat håller i sig trots lågkonjunktur!


Jag älskar som bekant japaner och allt de har för sig. Nu har de tagit fram en pyramidformad vattenmelon att komplettera den redan kubiska vattenmelonen. Enligt en artikel i Metro ligger priset på facila 4.000 SEK / styck. Inget man vill tappa på vägen hem med andra ord.


Funderat på att investera i en grönsaksmandolin ett tag. Det här receptet på Om Jag Var Din Hemmafru är nog den sista knuffen jag behöver. Thailändsk gurksallad med vattenmelon – jo jag tackar ja!


Slutligen ett till recept – Banana Butterscotch Pudding från Technicolor Kitchen. En söt avslutning på kvällen!