Det här kan bli lite mastigt, men eftersom jag inte hade en tillstymmelse till uppkoppling på Gotland blir det en del att ta igen nu.


Alltid roligt när recepten används av andra! Senaste veckan testade Receptomaten blåbärskakan och verkade minst sagt nöjd, Cickis Design gjorde småbröd medan Engelsson gjorde baguetter.


Blåbärssäsong och massor med saker man kan göra med dem.
Eftersom de brukar släppa ifrån sig ganska mycket vätska är det nödvändigt att receptet är anpassat för just det. Något som Danielle gjorde med det här smarriga pajreceptet.


Har varit usel när det kommer till svampplockandet i år. En påse gula kantareller ligger dock här och väntar på att inspirationen ska komma. Sån tur att Karl-Johan på Matvett delar med sig av sitt recept på Pasta med kantarellsås och bacon.


Svensk bryggerinäring gynnas inte direkt av att man inte kan köpa gårdens egna produkter efter en provning eller guidning. Men det kanske blir ändring på det eftersom Jordbruksveket i ett remissvar nu ställer sig positiv till förslaget.


Ibland är det surt att man inte bor i Skåne. Framför allt när Ekorundan genomförs 5-6 september och nio gårdar visar upp sig för sina kunder. Smart sätt att ytterligare stärka banden mellan intresserade konsumenter och producenterna.


Jag kan i ärlighetens namn inte minnas när jag köpte en kokbok senast. De har verkligen spelat ut sin roll – trodde jag. Men efter att ha lockats av den hela sommaren slog jag till och köpte Sommarens söta av Systrarna Eisenman.
Jag vet inte hur jag ska undvika att baka ihjäl mig sista semesterveckan…