Pär på Brödbaksblogg går tillbaka till rötterna och gör ett riktigt, ordentligt, robust surdegsbröd. Ska du lita på nån är det på Pär. Gott som bara den är en ständig garanti.

Det jag minns bäst från mitt besök i San Francisco för tre år sen är den där typiska Seinfeldt-dinern där vi käkade frukost med pannkakor, bacon, ägg, hash browns, juice och kaffe. Har inte hittat nån bra motsvarighet i Sverige. Inte förrän nu. Heavenly Cupcake tipsar om Egg And Milk som verkar vara precis det jag letat efter. Surt att det ligger i Göteborg, men å andra sidan är det skäl nog för ett besök på Sveriges framsida.

Sugen på att baka något nytt? Vad tror du om Chai Coffee Cake? Men det ser ju så förbaskat gott ut.

I fredags svängde Daniel Roos som vanligt ihop en enkel fredagsdessert – Hjortonsufflé. Alltså, enkel kanske är lite felaktigt för oss vanliga dödliga men sufflé måste alla prova att göra nån gång. Varför inte som som spontan måndagslyx?

Cynthia Furey upptäckte att de bästa leverantörerna inte alltid bor på de mest logiska av platser. Här är hennes berättelse om en bröllopsbeställning som inte blev som alla andra.

Danielle har bakat Marshmallowrutor som verkar himmelska! Måste prova under veckan.