Bästa läsningen från senaste veckan

Annica på Annicake har gjort minicupcakes vilket är superbra eftersom man kan äta flera utan dåligt samvete. Inget ovanligt i sig, men receptet på mascarponefrosting som hon länkar till ska ni bokmärka. Det är gott, gott, gott och trevligt ombyte istället för de vanliga varianterna.

Louise’s Spis har  gjort en Citron- och lakritscheesecake. Men seriöst, kan ni förstå hur sjukt gott det måste vara?

Hör jag nån till som börjar prata om att knapra tabletter för att få i sig mer antioxidanter får jag spelet. Helt seriöst, hur kommer det sig att personer som är vettiga, pålästa och smarta nog att äta en bra och varierad kost tror det är rätt att äta en massa kosttillskott? Omega 3 har så klart sina poänger med tanke på att vi äter alldeles för lite fet fisk, men allt annat? C-vitamin är rena skämtet att äta mer av, järn är till och med olämpligt om man inte verkligen behöver det och antioxidanter är så fånigt att det borde vara spöstraff. För dig som undrar varför jag tycker det är så åt helvete rekommenderar jag att du läser som vanligt mycket insatta Matvetts inlägg i frågan.

På söndag är det kräftpremiär och jag börjar fundera en del på vad sjutton vi ska ha med oss i matväg. Ska släpa ut en halv tunna omgjord till grill till hällarna eftersom vi blir lite fler än vanligt, men man kan ju inte bara äta en massa kött. Tunnbrödsrullar med rökt rådjur är en tradition som inget kan stoppa mig från, men som komplement kanske man skulle testa de här Kräftsnittarna som Gourmetmorsan lagt upp.

14 augusti arrangeras Matens Dag Hofsnäs Gård. För mig är det en alldeles för lång resa. Efter att ha åkt runt 600 mil senaste två veckorna får jag mindre mentala sammanbrott varje gång jag ser bilnyckeln. Annars hade jag utan tvekan pilat ner för att få köpa en massa godsaker av lokala producenter och framför allt se Leif Mannerström laga allsköns smarrigheter.

Kan inte annat än le lite åt att viktminskningsbolaget Xtravaganza vägrade uppge var deras soppor tillverkas och personen som undrade gav sig inte utan försökte då få ut uppgifterna via Livsmedelsverket eftersom det är de som godkänt dem. Där sekretessbelades informationen vilket innebär att det nu blivit en fråga för Kammarrätten. Min fråga blir då – hur långt ska sånt här dras innan företag fattar att man ska besvara frågor och inte mörka. Do good. Nu är det så att man önskar att de produceras i ett fångläger i Nordkorea så vi blir av med sån här skit.

Slutligen – i valet mellan Saltå Kvarn och Kung Markatta är svaret alltid det sistnämnda. Därför glädjer det mig lite extra att de nu släppt några påsar snacks. Torkade äpplen kan man lätt göra själv med bättre resultat, men rostade och lättsaltade sojabönor doppade i choklad tror jag kan bli en instant hit.