När jag legat på latsidan är det skönt att andra engagerar sig.

Förra veckan missade jag helt att sammanfatta vad som behövde uppmärksammas lite extra. Får försöka överkompensera det den här veckan. Det har blivit lite dåligt med tid vid spisen tyvärr. För det första har jag sagt upp mig och ska nu ställa om till att fokusera på det nya jobbet med allt vad det innebär. För det andra så… det finns inget för det andra. Jag har varit helt mentalt överfokuserad på att få allt klart med båda jobben.

Veckans stora irritationsmoment är att någon pajas har hittat mitt kantarellställe. Allemansrätt är bra så länge den inte totalt motarbetar mig. Funderar på att hägna in våra marker (ni förstår att ta det där med en nypa salt va?). Tack och lov ramlade jag igår över ett jättefält med lingon som jag ska ut och skörda så fort den här postningen är klar.

Roligast från förra veckan är helt klart svaret på frågan Hur smakar egentligen 70 år gammal oxbringa?
Erland vet. Herregud, bara det att få för sig att öppna burkeländet. Jag finner inga ord.

Grattis Norrköping som får designerhotell med lounge, restaurang och deli allt i regi av David Moberg. När Ardor slår upp portarna blir det intressant att se om det kan leva upp till förväntningarna men också om det klarar sig i långa loppet där målgruppen är förhållandevis snäv.

Jag vet inte om det är alla barndomsminnen som gör det så starkt, eller om det faktiskt är så att inget doftar så gott som ett växthus fullt med tomatplantor, men jag drömmer om den dag jag har ett enormt växthus fullt med tomatplantor, en stor hammock, en trave böcker i en sliten träbokhylla och en kanna flädersaft. Fram tills dess får jag nöja mig med tomaterna på landet.
Nästa sommar däremot, ska jag göra som Pappakock och odla tomater hemma i köksfönstret. Bevisligen funkar det riktigt bra.

Svårt med middagsinspirationen för veckan? Tack och lov har gänget på Ragazze som vanligt bra veckotips.

Det är rödbetstider. Eller det kanske det inte riktigt är. Förmodligen kunde jag dragit upp de små krabaterna för flera veckor sen, men nu blev det inte förrän idag och därmed är det rödbetstider nu. Vad göra med dem då? Jo, ett tips är helt klart att ugnsbaka dem och servera med sås med rostad vitlök. Jag kommer sno det receptet rakt av utan att skämmas.
Resten av rödbetorna lägger jag in. Återkommer till det senare ikväll.

Var i Frankrike ett par veckor i somras och bland alla champagneflaskor som bilen lastades med var det Champagne Agnes Et Serge Pierlot som kom ut som en given vinnare. Fantastisk champagne för runt 150:- per flaska. Fattar inte att han inte tog det dubbla för dem. Skön producent som gör runt 20.000 flaskor per år och jag funderar just nu på att privatimportera några lådor av honom. Vill du haka på? Hojta till i så fall. Ju fler vi är tillsammans…

Genom fönstret ser jag nu hunden kliva ner i den lerpöl som i vanliga fall är en damm här utanför. Med andra ord – dags att resa på sig och champonera jycke. Tur…