Vi tar en laddning bra länkar till va?

Kräftsäsongen är i full gång och självklart kan man ha cupcakes som efterrätt. Kolla bara vilka snygga saker som Lisa bjöd sina gäster på.

Silverkocken fortsätter övertyga mina smaklökar – den här gången med sallad på äppelkokt rimmat fläsk. Tre timmars kokande – det måste ha smakat helt underbart.

Amerikanska pannkakor är så fruktansvärt gott. Med mycket lönnsirap, lite glass eller färsk frukt. Blev påmind om det i helgen när Söta Saker tipsade om sina bästa tillbehör. Har sockerstinna minnen från när jag åt dem tillsammans med bacon, ägg, juice, kaffe, toast och hashbrowns på ett Seinfeld-aktigt kafé i San Francisco för ett antal år sen. Den blodsocker-bergochdalbana jag sen genomlevde var bland det sjukaste jag någonsin upplevt. Somnade nästan ståendes.

Jag älskar Portal och hela den fankultur som frodas kring spelet. Hur underbart är det inte med bara en sån sak som alla bakverk som inspirerats av det?

Tortillabröd är fantastiskt på många sätt och vis, men jag lyckas av gammal vana alltid köpa det färdigt i en mysig vakuumförpackning och vara nöjd med det. Efter att ha sett det här receptet så är det slut med det. Från och med nu kommer jag att baka dem själv.

Kolla in de här recepten för lite inspiration till kommande vecka:
– Helena har gjort Jordgubbsglass med rippel av dulce de leche
– Skogarna dignar fortfarande med lingon och Lotta har gjort Lingonbröd. Blir till att hämta in lite mer i morgon med andra ord.

Snart är det dags för äppelmarknaden i Kivik. 24-25 september för att vara exakt. Försöker få till schemat så jag kan åka ner en sväng men nånting säger mig att det kommer bli sjukt knökigt. Mer info i den här pressreleasen eller på Applemarknaden.se

Med det sagt – i veckan väntar inläggning av en massa godsaker jag hittade på Bondens Marknad i Sala när jag tog mig in från sommarstugan följt av ett par dar i Göteborg och eftersom jag ska bo på Gothia Towers lär jag väl trycka i mig deras räkmacka. Ett glas champagne till den och sen sover man gott.