På måndag bakar vi apelsinrullar

När jag bakade eclairs till Nyårsafton tog jag mig friheten att under hashtaggen #Twitterbak dra in alla followers i mitt fipplande i köket. Det var otippat kul. Jag vet inte om det var för att folk faktiskt brydde sig och ställde frågor kring det jag gjorde eller om det var för att jag kände att det blev lite som att jobba inför öppen ridå. Framför allt när macaronsen som också bakades blev en aning för toppiga och jag höll på att göra en medelsvensson-FallingDown (vilket innebär typ att svära lite tyst mellan sammanbitna tänder samtidigt som man knyter näven i fickan. Fast riktigt, riktigt hårt).

Roligast var att PickiPicki hojtade till och sa att nästa gång jag twitterbakar vill hon haka på. Spännande tanke att samtidigt som jag rör ihop något sker samma sak i det röda köket.

Därför kom vi fram till följande:
– #Twitterbak nr 2 måndag 2 januari 2012 kl 19.00
– Vad som ska bakas: Apelsinrullar
– Hur du deltar i bakandet: Följ mig och när du skriver tweets märker du dem med #twitterbak så kan alla se dem till exempel så här
.

Inköpslista:
Vetemjöl (4 hg)
Bakpulver
Strösocker (700 g och du är på säkra sidan)
Ägg (1 räcker bra)
Smör (Behövs max 200 g)
Apelsin (1 st)
Citron (1 st)
Syltat apelsinskal (1.5 msk)
Lite röd karamellfärg
Florsocker
Sötmandel utan skal (100 g mald så ha 150 g hel eftersom det faller ifrån en del under malningen)
Pistachnötter (1 hg som man finhackar)
Flytande glykos (100 g, jag gillar Dr Oetkers)

Verktyg att ha redo:
Bakplåtspapper
Digital termometer (inget krav, men helt klar bra att ha)
Mandelkvarn
En sikt eller sil att sikta genom

Handla ordentligt nu så ses vi på måndag kväll!