Det här kommer inte att bli en vana, jag lovar

Vinnaren är dragen!
Grattis Hanna Lundström till boken – langa över din adress så kommer den som…ehrm…ett brev på posten.

Djupt inom mig när jag drömmen att ha ett riktigt stort bibliotek hemma fyllt med framför allt gamla böcker som jag likt Johnny Depp i Ninth Gate samlar på mig under resor till jordens alla hörn. Självklart ska det även finnas en avdelning med kokböcker som gärna får vara handskrivna av någon bagare i en by i Frankrike samtidigt som nazisterna med rakt lillfinger smuttade på kaffet (för så drack alla nazister kaffe) och inte kände den svaga tonen av arsenik som listigt hade smugits i den nätta servitrisen (Allå Allå anyone?).

Vi fattar alla att det ligger decennier bort men det får omöjligen hindra mig från att handla bra böcker redan nu, även om det resulterar i att de ligger i travar hemma och provocerar alla som inte delar min horder-ådra att fråga hur mycket jag egentligen tar del av det som finns nedskrivet i dem. Jag går direkt i försvarsställning när sånt händer. Det är mina älskade kokböcker vi pratar om. Här skulle så klart hela Gollum och Ringen-kopplingen kunnat göras men det är så sjukt uttjatat att jag inte förmår mig ens att göra ett simpelt försök. Ni fattar grejen. Jag gillar att köpa kokböcker.

Nu har jag två vägar att fortsätta inlägget på:
1. Det här är ett av mina bästa köp på länge och jag tänkte att självklart måste nån annan få ta del av en bok packad med gedigen kunskap så därför lottar jag ut en till. Eller…
2. …så är sanningen den att jag klickade för hastigt när jag beställde dem och upptäckte först i leveransbeskedet att jag beställt två exemplar och tycker det är alldeles för jobbigt att skicka tillbaka en av dem.

Alternativ 2 är vinnaren. Hence – tävlingsdags igen!

Pris: Culinary Reactions – The Everyday Chemistry of Cooking av Simon Quellen Field
Disclaimer: Jag har ingen sponsring på något sätt, jag har själv betalat varenda krona för boken, jag har ingen som helst intäkt av att länka nånstans eller har inte pantsatt min själv för att få något i utbyte för det här inlägget.

Så här deltar du:
– Skriv en kommentar nedan som på något sätt indikerar att du vill vara med i tävlingen – Ger 1 lott
– Länka till tävlingen från din blogg – Ger 1 lott
– Twittra en länk till tävlingen där texten på något (gärna inte raljerande) sätt innehåller Matgeek.se – Ger 1 lott

På lördag tar jag alla lotterna, drar lite med en bit leverpastej över var och en och placerar dem på ett golv. Den första som jag får plocka ut ur Leon Leonbergers käftar vinner. Känns värdigt på något sätt.