Nu kör vi igen!

Börjar med att rekommendera ett sånt självklart val för en middag framöver – Torsk med ägg, brynt smör och pepparrot signerad Pappakock. Det är så sjukt gott, svårt att misslyckas med och fisk kan man aldrig äta för mycket av.

Hur man äter mat är ofta lite av en vetenskap. Sushi ställer alltid till det för folk första gången de provar det, en nudelsoppa blir inte fullkomligt magisk innan man lärt sig sörpla i de välsmakande nudlarna och snabbmat slutar ofta med att all värdighet har fått lämna plats för överambitiöst användande av servetter. Det sistnämnda kan dock avhjälpas genom FastFoodLovers snabbguide En lektion i snabbmatsätande.

Hur samlar ni era recept? Själv använder jag en kombination av Delicious, Evernote och ett par alltid tillgängliga anteckningsböcker. Men måste man vara så hi-tech? Måste det verkligen vara molnbaserat, digitalt och alltid tillgängligt? Frågan aktualiseras av det här vackra receptskrinet.

När min mamma bakar ber jag till gudarna att det är äppelkaka, havreflarn med smörkräm mellan eller om jag har riktig tur – mjuk pepparkaka med lingon i. Det här är inte min mammas recept men hjälp vad jag tror att det blir gott ändå. Pluspoäng för formvalet.

Det är inte ofta jag går och längtar efter svenska kokböcker. Ok, det där läst stroppigt. Ni vet vad jag menar. Det finns några som man bara måste ha. Jan Hedh &  Co ska finnas i varje bokhylla, svensk husmanskost kan bara svenska skriva om och så finns det lite årstidsbaserad litteratur som man slutligen kompletterar med några gamla klassiker (typ Prinsessornas kokbok). Nu är det dock dags att rekommendera en till – förra ägaren av Petit France, Sebastien Boudet, har skrivit boken Den Franske Bagaren, som släpps om drygt en vecka så förhandsboka den för att få den direkt vid release.

Berocca är ännu ett exempel på en produkt som marknadsförs som hjälpen för dig som lever ett hektiskt liv och behöver hjälp på vägen. Återigen så handlar det om att inte behandla skälet till problemet utan symptomen. Helt åt fanders så klart och tack och lov har alltid lika duktiga gänget på Matvett satt ihop en ordentlig genomgång av vad jag utan att skämmas kallar för en riktig skräpprodukt.

Testat Pinterest än? Självklart har jag fastnat vid det smidiga systemet att dela med sig av länkade bilder till andra som delar samma intresse. Oerhört smidigt att markera en bild som man hittar någonstans och ännu smidigare att följa folk som postar sånt man gillar. Spårade ur en aning när jag satte upp min Macarons-board så klart…

Brownies och jag har en lite oklar relation. Vägrar dem kategoriskt att äta dem på kaféer eftersom det oftast slutar med en dåligt gräddad klump som bara smakar margarin och dålig choklad. Himla tur då att Smaskens har Det Enda Recept Vi Någonsin Behöver!

That’s it för den här gången.