Äntligen har jag hittat en degkniv som är riktigt bra

Det är lustigt hur man kan svänga i åsikt ibland. Eller låt mig rätta mig själv – det är lustigt hur jag kan svänga i åsikt ibland. Som det här med degkniv till exempel. Jag har länge tyckt att det varit höjden av onödighet att ha ett extraverktyg bara för att kunna snitta den jästa degen innan man skjutsar in den i ugnen, när det går alldeles utmärkt med en vass kniv.
Det var alltså innan jag provade den här.

Visst ligger det mig lite i fatet att jag är pryltokig, att jag gillar att handla saker som jag någonstans i bakhuvudet vet inte kommer användas direkt dagligen (men herregud, alla vet att man måste ha en brännare för crème brûlée och ett kök utan en tre olika siktare är inget kök att lägga på minnet) och att jag nånstans står för det. Har lärt mig leva med mitt handikapp.

Därför har jag på sistone kikat efter en riktigt bra degkniv (baker’s blade heter det på engelska, svenska översättningen känns en aning…tråkig?) och drömmen var så klart en fransk, gammal och sliten som man kunde byta blad på. Riktigt dit kom jag inte, men väl hit, till den här gynnaren.
Den må vara av plast, men ligger trots det riktigt trivsamt i handen och gör fantastiska skåror med perfekta kanter. Enda nackdelen är att jag inte tror man kan byta bladet, men å andra sidan – hur mycket sliter en deg på ett rakblad.

När jag köpte min så plockade jag på mig en extra. Det är den jag nu tänkte skulle få ett nytt hem.

Pris: En degkniv från Matfer
Disclaimer: Jag har ingen sponsring på något sätt, jag har köpt den för helt egna, ärligt intjänade pengar. Jag har ingen som helst intäkt av att länka nånstans och har inte pantsatt min själ för att få något i utbyte för det här inlägget.

Så här deltar du:
– Skriv en kommentar nedan som på något sätt indikerar att du vill vara med i tävlingen – Ger 1 lott
– Länka till tävlingen från din blogg – Ger 1 lott
– Twittra en länk till tävlingen där texten på något (gärna inte raljerande) sätt innehåller Matgeek.se – Ger 1 lott

På lördag tar jag alla lotterna, drar lite med en bit leverpastej över var och en och placerar dem på ett golv. Den första som jag får plocka ut ur Leon Leonbergers käftar vinner. Känns värdigt på något sätt och har funkat bra hittills.