Mitt liv består bara av måndagar och fredagar

Veckorna går fasligt fort. Måndag och sen fredag och så måndag igen. Det däremellan är ett blurrigt nånting. Här skulle jag kunna säga att det beror på att jag har senaste tolvmånadersperiodens all-time-high med jobb. Men ärligt talat, hur less är man inte på att höra alla gnälla på hur sjukt mycket de har att göra?

Oooh, jag är så stressad nuförtiden att om det tog mig två minuter att skita skulle jag vara tvungen att spy eller ännu värre Jag har sääääkert jobbat 60 timmar den här veckan vilket innebär att de sitter kvar på jobbet och gräver ner sig i Pinterest istället för att packa ihop och åka hem.
Så lyckas folk försumma sig själva och de omkring dem under förevändningen att de är swamped på jobbet medan de egentligen bara är klassiskt duktiga på att tycka synd om sig själva med hjälp av det argument alla kan relatera till och som samtidigt andas I’m so effin important – jobb.

Kan vi enas om att nästa vecka snacka mindre om hur mycket vi har jobbat och istället prata om hur kul vi har på jobbet? Att nästa statusuppdatering på Facebook innehåller något smarrigt du lagat till? Bra.

Ska vi försöka plocka fram lite inspiration?

Varför inte lägga ett par timmar på kvällen med att göra i ordning matlådor eller kommande dagars middagar?
– Oerhört enkelt att göra är en hel kyckling i ugn med lite ugnsbakade potatisar
– Fisk äter vi alltid för lite av så testa en Smörstekt torskfilé med räksås, kulpotatis och friterad ruccola
– Pasta gör sig bra i matlådan och inte blir dagen sämre om det är Kantarellpasta med oxfilé som väntar under locket
Köttfärsbiffar med rotfruker tar inte en evighet att göra, ruinerar dig inte och är perfekt att ta med senare i veckan
– Något superenkelt? Men ändå säsongsanpassat? Fånga en spetskål i butiken samt en bit färsk torsk. Gör sen så här.
– Krydda upp en kycklingfilé och stek i ugnen. Medan den blir klar gör man en Vitvinsbräserad fänkål med parmesan. Enkelt? Ja. Dyrt? Nej. Gott? Gissa.
– Vi kör lite mer fisk då. Vad sägs om en gryta som verkligen bevisar hur enkelt det är att göra god fisk.

Om det inte är mat utan lite sötare saker som lockar kanske man kan få fresta med chokladkolasnittar eller varför inte ta en kväll och göra en massa olika sorters hemlagade chips? Hur gott ser det inte ut med rödbetsvarianten?
– Något gott och franskt till eftermiddagskaffet kanske? Testa att göra Bugnes. Du har förmodligen redan allt hemma och fort går det!
– Glass? Cheesecake? Cheesecakeglass med bär? Kör bara!
– Jag har ett gäng bananer liggandes här som hotar att bli dåliga. Vad göra? Jo, Chocolate Banana Cheesecake Muffins så klart!
– Inser sen att jag även har några lime liggandes. Jahapp, då får det blir en limepaj också.

Leder mig för övrigt in på det faktum att jag senaste veckan ätit så mycket nötter att det nästan är skamligt. Skälet är att jag köpte en laddning från Bar-Deli och herregud, det är rena drogen. Sug på den här kombon en stund: Sojastekta hasselnötter, cayennekryddade cashewnötter, currybakade mandlar och sockersmälta pistagenötter.

Lite inkonsekvent av mig kanske, men om du nu ändå är på Pinterest hittar du mina boards här. Mest fokus på macarons och bakverk. Oddsen på den någon?

Sluta läs. Gå och laga något gott.