PickiPicki

Låt oss inleda sommaren med en intervjuserie

I väntan på att nån ska dra igång Låna hem en matbloggare tänkte jag att vi skulle komma lite närmare några av de personer som står bakom mina favoritbloggar. Varje onsdag under sommaren (och kanske en bit in på hösten) blir det 10 snabba frågor till… och vem passar bättre först ut än PickiPicki?

Tina var en av de första matbloggarna jag kastade in i Google Reader för att inte missa en enda uppdatering. Vi har träffats och bytt råmjölk mot bär, hon har fått mig att förstå tjusningen med karelska piroger med äggsmör (helt sjukt gott) och så bakade vi lite tillsammans med UNT inför julen.

1. Var ska du tillbringa sommaren?
I Uppsala med omnejd och på sommarkollot i Finland.

2. Vad kommer det lagas mest av kommande månaden?
Förhoppningsvis kommer det att lagas en hel del mat utomhus. Jag vill hålla muurikkan igång, lära mig röka fisk och bli kung på att grilla.

3. Fläder eller rabarber?
Hade du givit mig en lista på hundra ätbara ting skulle jag fortfarande ha valt rabarber och fläder som mina två favoriter, jag kan omöjligt välja mellan dessa.

4. Bästa receptet med fläder/rabarber?
Rabarbermuffins med mandel och mynta
Fläderbubbel

5. Vad kommer du läsa under sommaren?
Jag har köpt 10 st pocketböcker i sommarpresent till mig själv. Böcker som ska kompensera det antal månader om året som jag inte hinner läsa överhuvudtaget. Det ska bli himmelriket att ta sig igenom den

6. Vad blir nästa favorit hos vanliga konsumenter?
Jag tror att vi kommer dra önskan om lokalproducerad mat ett snäpp till och börja vartsomhelst-odla i större utsträckning, fler kolonilotter, rabarber i hink på balkongen, vinbär och potatis i parker. Det vore kul om inte annat.

7. Vilken är den just nu mest underskattade ingrediensen?
Alla slags ogräs, mer ogräs åt alla.

8. Senaste inköpet till köket?
Ett loppisfyndat struvjärn, för att den inte gick att motstå.

9. Högst på önskelistan står…?
Att jordkällarprojektet på sommarkollot ska gå i mål. Jag ser framför mig en jordkällare med gräs på taket och hyllvis med saft och syltburkar i raka rader, i sann muminmamma-anda.

10. Varför hittar man inte äggsmör på alla hotellfrukostar?
Ja, varför gör man inte det? Karelska piroger med äggsmör är ju den bästa frukosten av dom alla.