LinneasSkafferi

Linnéa Seidel är sommarens andra intervjuobjekt

Linneas Skafferi har sedan starten varit en av Sveriges absolut mest välskrivna matbloggar. Idag är det också en av de mest besökta och Linnea hörs regelbundet i P4 Västmanland, figurerar i diverse reportage och har gett ut boken Gott att ge bort. Ätbara presenter från Linnéas skafferi. Samtidigt fortsätter hon att leverera fantastik inspiration (Rabarbergröt och Äppelrutor med glass och kolasås kan ingen få nog av) från sin villa på landet i Västmandland och det är vi oerhört tacksamma för.

1. Var ska du tillbringa sommaren?
Hemma på landet med familjen. Rabatter ska grävas och jag hoppas få klart köksträdgården.

2. Vad kommer det lagas mest av kommande månaden?
Förhoppningsvis blir juli varm och härlig, då lagar jag helst sallader av olika slag. Till kvällen serverar jag gärna en bit grillat kött eller fisk till.

3. Fläder eller rabarber?
Svår fråga, men måste säga rabarber. Har tre stora fina plantor hemma och det är guld värt att kunna fixa en rabarberpaj på 30 minuter om man måste baka något snabbt!

4. Bästa receptet med fläder/rabarber?
Sonens födelsedagstårta innehöll rabarber och jordgubbssylt och bottnarna pensladedes med flädersaft. Mer sommar än så blir det inte! (Receptet hittar du här)

5. Vad kommer du läsa under sommaren?
Jag har fastnat totalt i ljudboksträsket. Plöjer mig igenom allt från biografier och romaner till däckare.

6. Vad blir nästa favorit hos vanliga konsumenter?
Jag tror trenden med svensk, närproducerad mat är här för att stanna och kommer nog bara bli större framöver.

7. Vilken är den just nu mest underskattade ingrediensen?
Jag måste säga turkisk yoghurt. Funkar till allt från sonens frukost till smoothies, såser och desserter. Det finns alltid en hink i mitt kylskåp.

8. Senaste inköpet till köket?
Pappersmuggar i fina fäger och muffinsformar. Fast säg inget till min sambo. Skåpen svämmar redan över av sånt här hemma så jag har egentligen köpstopp.

9. Högst på önskelistan står…?
Nya kaffemuggar och en Kitchen Aid, den jag har nu börjar låta lite trött på livet.

10. Så här i efterhand, vem uppskattade älgbiffarna allra mest – ni eller hunden?
Jag måste nog säga vi. Hunden är en labrador och blir lika överlycklig om man får en torr limpsmörgås som älgbiffar. Han är verkligen ingen gourmand!