Fläder, jordgubbar och sommarpratare

Sommaren har hittills bjudit på ett gäng bra sommarpratare, men igår var det dags för en av de jag sett fram emot allra mest – Sébastien Boudet (tidigare ägaren till Petit France) att prata 90 minuter om bröd. Extra tacksamt att ha något kul att se fram emot eftersom jag är i inledningsfasen av en sjujäkla mans-förkylning och måste ha något trevligt att se fram emot i den kommande Kleenex-orgien som väntar.

Smoothie är gott och framför allt när man är lite krasslig. Matvett som inte bara gör goda recept utan också faktiskt vet vad de pratar om har listat några av sina bästa smoothies. Jag vet att det är lite sent att ladda med antioxidanter och vitaminer, sjuk blir jag i alla fall, men jag inbillar mig att jag förebygger nästa förkylning redan nu.

Imponerats färdigt av Obama-remixen av Carly Rae Jepsen’sCall me maybe’? Kolla då Cookie Monster’sShare it maybe?’.

Le Parfait är Liselotte Forslins (erfaren matskribent) och Ulrika Ekbloms (fotograf) senaste skapelse som innehåller precis så högkvalitativt innehåll som man kan förvänta sig av ett par som gjort en uppsjö riktigt bra kokböcker. Fastnade bland annat för den här: Rostad potatissallad med pestodressing. Tro mig, det finns en uppsjö recept till som man bara måste testa.

När jag får tillbaka kontrollen över mitt lukt- och smakcentrum finns det ett antal recept från veckan som måste testas. Eftersom jag känner en feber på minst 42 grader komma krypande gör jag en enkel upprapning av dem här:
Gräslökspannacotta med lax
Genialt enkel efterrätt med jordgubbar
Mango- och jordgubbsglass (fler än jag som torskat dit hårt på pakistansk mango)
Grillad fläskkarré med Jack Daniels glaze, corn on cob, husets coleslaw och texas styled klyftad potatis Hittade till den här lysande bloggen tack vare ett tips på Facebook-sidan

Ost kan jag inte få nog av (visst låter det dekadent på ett ocharmigt sätt att säga just så?) och för några dagar sen var vi förbi Wernergårdens Mejeri strax utanför Norberg. Om det spårade ur? Kan man kanske säga… Till nästa gång jag får chansen att åka dit försöker jag tillfredsställa mina abstinensbesvär med hjälp av fantastiska Ost och annat gott. Just det inlägg jag länkar till är från ett besök i Luxemburg och alla goda ostar de satte i sig där.

Kantarellsäsongen kom så tidigt i år att jag inte riktigt hann med att förbereda mig mentalt. Det värsta är att jag har en massa torkad svamp kvar från förra året. Vad ska man göra med allt? Självklart har PickiPicki gått loss hårt och gjort en Pizza med kantareller och Västerbottensost. Attans, jag måste börja göra mer pizza! Också.

Slutligen – Ladurée har slagit upp portarna i Stockholm. Jag oroade mig för att den något posha adressen skulle leda till att de skulle segmentera sina macarons ännu tydligare mot en överklasspublik. Jag säger inte att jag har rätt, men det är då inget gott tecken att de har fotoförbud inne i butiken. Gammaldags tänk är bara förnamnet.

Edit: Det kom in ett sent tips och jag kan inte låta bli att uppdatera med det. Rabarberchutney. Chutney. Rabarber. You had me at hello.