LouisesSpis

Bered dig på tårtfrossa!

Jag ska inte försöka få det här att låta mer än vad det är – skälet till att jag är helt fastnaglad vid skärmen varje gång jag surfar in på Louise’s Spis är tårtorna. Herrejösses vilka fantastiska bakverk hon skapar! Salty Caramel Chocolate Cake? Almond and Cherry Cake with White Chocolate Frosting? Kolla bilderna och försök att motstå frestelsen att ställa dig i köket ikväll och göra nån av dem.

Men självklart är det inte bara bakning. Jag har fortfarande den här Kycklingballotinen med palsternackspuré som ett av mina absoluta favoritrecept när det kommer til kyckling.

Så klart hon också ska utsättas för 10 frågor!

Tidigare intervjuer hittar du här.

 
1. Var har du tillbringat sommaren?
Vi har i huvudsak varit hemma i Ope, (ligger bara någon mil utanför Östersund) men även ner i min hemstad Skara.

2. Vad kommer det lagas mest av kommande månaden?
Vi har fastnat för färsk tortellina med pesto här hemma, så det kommer lagas mycket. Men det kommer också bli många rätter med de underbara rotfrukterna som börjar komma nu. Ugnsbakade rotfrukter med västerbottenost, krämig polenta och rödvinsås kommer det absolut bli mycket av!

3. Tårta eller paj?
Tårta! Alltid tårta!!!

4. Bästa receptet med på tårta och/eller bästa på paj?
Jag är ju så svag för choklad och salt så den här tårtan, Salty Caramel Chocolate Cake, har jag blivit näst intill beroende av. Så god och helt i min smak!

5. Vad har du läst under sommaren?
Jag har läst ut Jan Mårtenssons senaste bok och just börjat med den senaste Brown boken (jag vet att den är gamal men jag hinner tyvärr inte läsa så mycket skönlitteratur som jag önskar med två små barn). Sen har jag läst en hel del fotoböcker och bakböcker…

6. Vad blir nästa favorit hos vanliga konsumenter?
Jag hoppas att fler ”upptäcker” polentan. Otroligt god som tillbehör i krämig form eller fylld med godsaker, stekt och serverad med något gott. Överhuvudtaget tror jag att vegeteriska rätter kommer att bli mer populära.

7. Vilken är den just nu mest underskattade ingrediensen?
Polenta! Jag kan äta det som det är med riven ost till. Och smör, faktiskt. Smör bra mycket godare än olivolja i matlagning och ett måste i bakning.

8. Senaste inköpet till köket?
Ett gäng nya bakformar, tror jag. Köper på tok för mycket köksprylare egentligen…

9. Högst på önskelistan står…?
En ilve-spis med dubbelugn. Såååå fina!

10. Hur tacksamma är vi för allt regnoväder så vi kunnat vara inne och baka?
Inte tacksamma alls. Barnen har klättrat på väggarna så arbetsron i köket har inte infunnit sig, tyvärr. Bakar betydligt mer nu när vädret blivit bättre och de är ute och leker.