Höstdrömmar och nya projekt

Somliga säger att det är surt att sommaren är slut, jag säger att det är ljuvligt när hösten börjar. Vi skippar tankarna kring mörker, allt kortare dagar, segare morgnar och löv som man ibland undrar om de blivit Agent Orange-bombade under natten eftersom de faller i drivor.

Istället fokuserar vi på att äpplena börjar bli klara, plommonen smakar sötare än honung och massor med smarrigheter är redo för skörd. Det har lokaliserats ett plommonträd i trädgården som hör till vår bostadsrättsförening och jag funderar på att provocera grannarna och plocka så mycket jag kan bära utan att först sätta upp anslag i alla trappuppgångar, ansöka hos styrelsen och ringa på alla dörrar för att samla namnunderskrifter.

Faktum är att det som provocerat mig mest under sommaren är alla dessa BRF:er i området som har krusbär, vinbär, äpplen, plommon, körsbär och whatnot men ingen verkar använda det. Lite som man har stillat det dåliga samvetet och visat att man är rätt i tiden genom att odla i trädgården, men sen är det ingen som vågar plocka. Förmodligen det där typiskt svenska att man hellre ser rubbet ruttna bort än riskera att någon granne blir avundsjuk.

Notera här att mitt sätt att känna mig lite rebellisk således blir att plocka saker i trädgården. Inte plocka allt. Bara plocka. Daredevil me.

Jag fixar inte när folk skriver (må det vara på Facebook, bloggar eller dödahavsrullar) typ Ooooh jag har sån himla rolig sak att berätta men jag kaaaaaaaan inte eftersom det stinker av indiskret önskan att folk ska Men åh guuuuuud snälla berätta i vad som bara blir ett eländigt självhypande. Men nu är jag tyvärr tvungen att göra något liknande själv.
Det finns nämligen ett nytt projekt kopplat till den här bloggen som än så länge är i sin linda, som kanske inte ens blir av och som inte är en bok. Det är jättekul och jag hoppas kunna berätta mer i veckan. Snälla smörj nu min uppmärksamhetstörstande själ med en massa önskemål om att jag ska berätta.

Hittade förresten bloggen Mat och odla i veckan. Kolla det här helt fantastiska receptet på lammbog och inse att god mat faktiskt kan vara enkel och inte alltid kräva en massa jobb.

Jag önskar att jag var den där typen som kunde glädjas med andra och deras framgångar utan att känna minsta styng av avundsjuka. Men sån är jag inte. Ett bra exempel är den här Strawberry Cheesecake Mousse Cake som Louise´s Spis gjort. Varför gör inte jag så där sjukt snygga tårtor? Nånstans känns det som att när vi ser tillbaka på vintern om några månader var det det här inlägget som fick mig att börja baka tårtor som om mitt liv hängde på det.

Lemonad är oftast just färgad som lemonad, men så enkelt det är att få lite fin omväxling på färgen om man gör som Matildas Kafferep och serverar rosa lemonad.

Nötter blir alltid godare om man rostar dem, men något som man ofta missar är att karamellisera dem. Sån tur då att The Chocolate Box visar hur man går till väga.

Vanligt bröd är gott, men zucchinibröd är godare. Lilla Matderivéen fortsätter övertyga!

That’s it, nu blir det en massa persisk mat till tidig middag och sen ska jag sno ihop kaka lämplig för en dag i bakfylleseghetens tecken.