Dags att utse en vinnare!
Kul att se så väldigt många deltagare den här månaden!
Var det temat som lockade? Priserna? Äran? Löftet om att jag skulle bygga ett altare till deltagarnas ära och där offra minst en alldeles för invecklad bit levain av egenodlad havre, mald mellan manuellt utmejslade stenskivor som jag ägnat sommarens nätter åt att färdigställa?
Oavsett vilket, sjukt kul att så många deltog!
Jag har som den rättvisa diktator jag är här inne, valt ut de fem jag gillar bäst och vad som gäller nu är följande:
1. Gå till Matgeeks sida på Facebook
2. Det här inlägget handlar om röstningen. Skriv en kommentar där med vilken bild du tycker är bäst. 1-5
3. Lördag kl 14.00 stänger omröstningen och strax efter det presenterar jag vinnaren.
Först de fem finalisterna (som blev fem plus en), därefter alla andra bidrag (det finns mängder med fina recept och bilder att surfa runt bland).
1. Johan Lundgren har bakat surdegsbröd, bjudit in en pippi och piffat till med en blomma. Riktigt, riktigt snyggt.
2. Ulrica som skriver på Från sött till salt har gjort Knäckekex som hon skulle kunna lägga i påse och sälja dyrt. Inte bara snyggt utan nyttigt också (ger dock inga extrapoäng).
3. Gröna skafferiet var precis som Ulrica en av finalisterna även förra månaden. Att inte ta med den här bilden på Idiotsäkert kastrullbröd hade nästan varit tjänstefel.
4. Emilia från Emilias mat & bak fotade ett gäng surdegslimpor. Känner doften ända hit!
5. Patrick har gjort ett surdegsbröd med honung. Om jag skickar choklad, postar du receptet då?
6. Sista deltagaren som dök upp var så bra att jag var tvungen att ta med den också som finalist. Kristin från The Chocolate Box har gjort Kokospanerade fattiga riddare med mörk choklad och banan som ser så goda ut att jag nästan svimmade lite.
Och här är alla andra fantastiska deltagare
Tissi German har gjort persikomunkar toppade med allsköns smarrigheter.
Seker Pare är en turkisk kaka som man häller sockerlag över. Här i Esra K’s tappning. Måste provas någon gång
Kul när man inspirerat andra att börja baka bröd. Det här är Eva Stockfelts första och det ser minst sagt ut som ett lyckat första försök!
Ciklid70 har gjort surdegskanelbullar som ser fantastiska ut!
LaFarboret frestar med Parma- och mozarellafyllt grekiskt lantbröd.
Från Bara Svensk Mat hämtar vi Fattiga riddare, NYC-style. Det finns viss risk för att jag måste göra såna här i morgon bitti till Den Stora Lördagsfrukosten.
Nathalie från Brödkonst borde ha ett eget pris för månadens finaste snitt av bröd. Stiligt!
Enikö Farkas har hittat bröd i söta formar. Jag formligen älskar de engångsformar för bröd som ploppat upp den senaste tiden. För även om bröd är fint bara som det är är det trevligt med variation ibland.
Veronica från Mat för en dam har gjort Surdegsbröd med hel råg och hampafrön. Att täcka bröd med sesamfrön är nästan alltid en given hit, inte bara utseendemässigt.
Millas hälsoblogg slår till med ett Squash- och parmesanbröd. Precis som hon skriver, perfekt till matsäcken när man ska ut i skogen.
Första deltagaren där vi inte hittar något mjöl kommer från Mat i Casa Spångtorp och heter helt enkelt Godaste brödet
Kolla vad Jessica på Söt kärlek har gjort – Focaccia med potatis, tomat och oregano. Smarrigt!
Fler än jag som älskar briocher – Hibiscusblog har gjort egna och visst ser de goda ut?
Utmärkelsen Finaste Rutmönstret går till Carina som fotat de här underbara bröden.
Slutligen, Ellas Bloggskafferi har gjort en personlig favorit – brytbröd. Alltid lika uppskattat och perfekt på buffébordet.