Två goda nyheter på en gång

För det första – efter avslutad omröstning i augusti månads Månadens Matbild så ser vi att vinnaren är nummer 2 – Knäckekexen gjorda av Från Sött till Salt. Jag skulle vilja skriva att det var en jämn omröstning där det in i det sista var osäkert men så var verkligen inte fallet. Vinnarbidraget fick totalt 19 röster medan bidrag 3 och 4 som delade på andraplatsen fick 6 röster var.
Grattis till Ulrica som vinner en Börner V5 Power-mandolin och Praktverket Mastering the Art of French Cooking av Julia Child och återigen ett jättestort tack till alla ni som deltog!

Snart dags för septembers tävling, frågan är bara vilket tema vi ska ha? 

Nu till något helt annat – Man ska inte vräka superlativen omkring sig eftersom till slut har de tappat i värde, men när det kommer till PickiPicki känns det som att det inte finns ord starka nog för att beskriva hur mycket jag beundrar henne och det hon gör. Under fem år har hon försett oss med fantastiska recept på mat, fått oss att prova en massa roliga saker som jag personligen aldrig skulle kommit att tänka på (granskottssirap till exempel, det doftade helt magiskt när jag testade hemma hos henne) och hela tiden står för en trevlig och aldrig överpretentiös utveckling. Hon var min första favoritmatblogg och ligger fortfarande på den absoluta topplistan.

Eftersom vi båda bor i Uppsala har våra vägar korsats en hel del och för ett tag sen väcktes frågan – Borde vi inte i alla fall prova att göra en matpodcast ihop?

Sagt och gjort – för en vecka sen slog vi oss ner tillsammans med lite mat, en mikrofon och ett något ostrukturerat schema. Resultatet blev ett pilotavsnitt, eller snarare ett test. För ljudet är sådär, det är på tok för långt (framöver ska vi hålla oss till max 40 minuter) och vi driver iväg på en mängd sidospår. Men det är vi när vi pratar om det vi älskar – mat och allt som är gott.

Har vi något här som är värt att bygga vidare på eller har vi precis testkört podcastens eget Vasaskepp? Vad kan vi göra för att bli bättre? Det är korrekt, vi behöver era kommentarer så vi vet vad som behöver åtgärdas.

Vi har laddat upp första avsnittet till SoundCloud och det går att lyssna på oavsett om man sitter vid datorn eller kollar via mobilen. Framöver – om vi kommer göra det här regelbundet – så blir det en riktig podcastlösning. Men det tar vi då.