• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Matgeek
  • Smör – Kärna, bryna, baka
  • Mått- och viktomvandling
  • Länkarkiv
  • Kontakt
  • Om Matgeek.se

Inlagd blomkål – det här måste jag alltid ha i kylen

september 21, 2012 by Johan Hedberg 1 Comment

Blomkål inlagd

Det här kommer bli en höjdare i vinter!

Jag älskar persisk mat men är dålig på att laga det själv. Ännu ett kök man en dag ska borra ner sig i och bemästra, men tills den dagen kommer nöjer jag mig med det ständigt växande utbudet av bra persiska restauranger runt om i Sverige.
Bland grillspett, grytor med spenat och granatäpple och röror i alla dess former finns det en ständig favorit – torshi. Helt enkelt inlagda grönsaker i en lagom stickig lag som alltid måste finnas med på bordet.

Det här är inte samma sak. Men det har samma attityd? (WTF? Attityd? Klar brist på textmässig inspiration här.)

Att lägga in blomkål kan vara något av det bästa jag lagt in denna Inläggningarnas Stora Vecka. De behåller sin krispighet, de suger åt sig lagom av lagen och allt får en fantastisk färg om man mixar sorterna lite.

Lyckades komma över ett gäng med gröna och lila huvuden (som egentligen är olika sorters blomkål) där den sistnämnda färgen sprider sig lite i lagen och gör att den vita blomkålen nästan blir lite rosa. Kan låta lika smakligt som spaghetti som fått en touch av röd karamellfärg, men faktum är att det passar riktigt bra.

Lagen är klassisk 1-2-3 lag som inte direkt är revolutionerande men alltid lika gott.

Äts till – allt utom gröt. Det här är faktiskt bland det trevligaste i inläggninsväg jag provat på riktigt länge.


Inlagd blomkål

Tid: Runt 30 min arbete

  • En massa blomkål i alla dess färger och former
  • 1 del ättika (12%)
  • 2 delar socker
  • 3 delar vatten
  • Ett lagerblad per burk
  1. Bryt isär blomkålen i mindre bitar och lägg i kokande vatten 1 minut.
  2. Koka upp lagen. Den behöver inte svalna.
  3. Lägg blomkålen i väl rengjorda burkar, slå över lagen och stoppa ner ett lagerblad i varje burk.
  4. Låt gärna stå en vecka för att verkligen utveckla smakerna.

Filed Under: Sylta, safta, konservera Tagged With: blomkål, inlagd

Previous Post: « Den inlagda gurkan som fick dill som sällskap
Next Post: Picki, Matgeek och Poden vecka 38 »

Primary Sidebar

Matgeek

Matgeek

Nyhetsbrev

Gamla inlägg

  • december 2021
  • november 2021
  • oktober 2021
  • september 2021
  • augusti 2021
  • juni 2021
  • maj 2021
  • april 2021
  • december 2017
  • september 2017
  • augusti 2017
  • januari 2016
  • november 2015
  • september 2015
  • augusti 2015
  • juli 2015
  • juni 2015
  • maj 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februari 2015
  • januari 2015
  • december 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • augusti 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • maj 2014
  • april 2014
  • mars 2014
  • februari 2014
  • januari 2014
  • december 2013
  • november 2013
  • oktober 2013
  • september 2013
  • augusti 2013
  • juli 2013
  • juni 2013
  • maj 2013
  • april 2013
  • mars 2013
  • februari 2013
  • januari 2013
  • december 2012
  • november 2012
  • oktober 2012
  • september 2012
  • augusti 2012
  • juli 2012
  • juni 2012
  • maj 2012
  • april 2012
  • mars 2012
  • februari 2012
  • januari 2012
  • december 2011
  • november 2011
  • oktober 2011
  • september 2011
  • augusti 2011
  • juli 2011
  • juni 2011
  • april 2011
  • mars 2011
  • februari 2011
  • januari 2011
  • oktober 2010
  • september 2010
  • maj 2010
  • mars 2010
  • februari 2010
  • januari 2010
  • december 2009
  • november 2009
  • oktober 2009
  • september 2009
  • augusti 2009
  • juli 2009
  • juni 2009
  • maj 2009
  • april 2009

Copyright © 2023 Matgeek on the Foodie Pro Theme