Johan Hedberg Matgeek

Ja men det här blev ju inte så pjåkigt

Att lägga upp en podcast på iTunes var för två veckor sen något som jag bara utgick från var något som nästan gjordes av sig självt på ett så där härligt romantiserat ADB-mässigt sätt man bara ser i storslagna Hollywoodproduktioner. Hur svårt kan det egentligen vara tänkte jag och bevisade därmed att jag mot alla odds faktiskt kunde nå en helt ny nivå av naivitet. Ganska kvickt stod det nämligen klart för mig att det krävdes uppkavlade ärmar och en hel del handpåläggning för att få allt att rulla. Alla som hade tips var dock snabba med att påpeka att det är första gången som är ett mindre helvete att få allt att funka, sen rullar det mer eller mindre av sig självt. Nån som hört det förr i ett helt annat sammanhang?

Bättre blev det inte heller då Apple, denna fantastiska leverantör av allsköns teknik som förgyller mitt liv, inte är något direkt underverk när det kommer till att vara pedagoger. Framför allt inte när man som totalt programmeringsokunnig rookie står och knackar på deras dörr.

Lång historia kort är att man måste hitta ett bra lagringsutrymme för själva filerna som är prismässigt hanterbart samtidigt som de kan distribuera filerna till prenumeranterna med en svindlande hastighet. Valet föll på Amazons S3-lösning. Sen behöver man skapa ett RSS-flöde som pratar Appleiska. Hittade ett bra plugin (Blubrry PowerPress) och satte upp en egen subdomän för podcasten. Konfigurerade flödet och skickade sen in länken till Apple. Därefter återgick jag till att bara hålla tummarna.

Igår kom det efterlängtade beskedet att jag inte gjort några tillräckligt allvarliga fel och därmed var vi godkända.

Pretty please, klicka här för att prenumerera på Picki, Matgeek och Poden direkt i iTunes.

Alltid kul att bli intervjuad, men extra hedrande när tidningen Relation som är ett affärsmagasin för Upplandsregionen valde att ha ett reportage om undertecknad i sitt nuvarande nummer. Fokus var sociala medier, nuvarande projekt, tidigare fadäser och en massa mat. Vi hängde i ett kök en halv dag och bakade, fotade, pratade och doppade fingrarna i grytorna. Bilderna är tagna av Martin Kelam från Alex&Martin som även tagit bilderna ovan. Du kan läsa hela reportaget här.