Josefine Baumann Johan Hedberg chokladfestivalen 2012

Jag är fortfarande omtumlad

I söndags hade jag äran att få delta i Chokladfestivalens Konditorduell. Tillsammans med Årets Konditor 2011 Josefine Baumann ställdes jag mot Andreas Ivarsson från Kakbloggen i lag med Magnus Håård (Årets Konditor 1996) som gick segrande ur striden (avgörandet kom när deras hallonfyllda pralin övervann vår biskviepralin). Med i matchen fanns även personen som hyllats mest i Picki, Matgeek och Poden – Roy Fares.

Det är lika bra att säga det på en gång – att få jobba med folk som faktiskt vet vad de håller på med, som kan förklara skillnaden mellan två olika sorters choklad på ett sätt som får lyssnaren att tro att det är deras egna barn de beskriver och som under tidspress skapar kreationer jag tidigare bara drömt om är förmodligen samma känsla som när den där 13-åriga tjejen helt plötsligt står och pratar med Justin Bieber. Omtumlande är bara förnamnet. Jag var helt slut på kvällen när jag kom hem. Var knappt att jag orkade öppna den nyinköpta 40-pralinersboxen från Chokladfabriken innan jag somnade…

Och nu till något helt annat – vi har en vinnare!
Efter en häftig omröstning för att kora vinnaren av septembers Månadens Matbild visar de sammanräknade rösterna följande:
På förstaplats med dubbelt så många röster som tvåan kom bild nr 2 – Lammlägg av Suss.

Stort grattis till vinnaren (som får  Praktverket Mastering the Art of French Cooking av Julia Child OCH en supermandolin av märket Börner V5 Power) och tack alla ni som deltog! Oktober månads tävling drar igång inom kort.

Låt mig avsluta med två saker som ni måste läsa:

1. Vi matas här i Uppsala med politikers åsikter att maten som serveras på sjukhuset självklart ska lagas här i Uppsala och inte i Västerås som nu är fallet. Men är det verkligen rätt? Jag har inte ifrågasatt resonemanget tidigare, men nu undrar jag hur det verkligen ligger till. Det här är ett väldigt intressant inlägg i frågan. Läs.

2. Stadsodlingar har blivit väldigt populärt på senare år. Det finns organiserade mitt i stan (som den härSödermalm i Stockholm ) men även de som är lite mer anarkistiska och använder ytor inte andra gör något med. Min tanke till våren är att hitta en plats i någorlunda centrala Uppsala, fixa sponsorer av jord (hästägare med andra ord) och pallkragar. Sen är det upp till den som vill att plantera, sköta om och skörda.
Är du bonde och ha en plätt över eller om du på något annat sätt har en bit mark som bara står där till ingen nytta – hör av dig! Det är så många som vill odla och det är så många som behöver få uppleva smaken av egen skörd.