Kvällens tilltugg är champagne och praliner, bara så där.
Hur kommer det sig att vi inte pratat kokböcker tidigare? Vi har båda två alldeles för många hyllmeter med litteratur om mat och bakning så varför inte dela med sig lite om vilka som är våra favoriter just nu?
Eftersom man inte kan äta böcker fick vi ta fram något som passade till temat. Därför korkades det upp en flaska av det som är min favoritchampagne just nu – Gosset Grand Millésime Brut. Till det ett gäng praliner från Chokladfabriken.
Picki, Matgeek och Poden hittar du som vanligt på iTunes men för de som föredrar en annan sorts podspelare går det även att prenumerera på den här feeden.
Böckerna som vi pratar om är:
– Under valnötsträdet av Anna Bergenström, Fanny Bergenström
– Sallader runt Medelhavet av Liselotte Forslin (och hennes fantastiska sida som vi nämner är Le Parfait)
– Expedition Mathantverk av Mikael Einarsson, Gustav Lindström, Henrik Francke
– Smaklexikon av Niki Segnit
– Pastejboken av George Kringelbach
– Bagarens bästa: från surdeg till muffins av Paul Allam, David McGuinness
– Bröd av Jan Hedh
– Surdegsbröd av Martin Johansson
– Enklare bröd av Martin Johansson
– Den franske bagaren: surdeg, mat, kärlek av Sébastien Boudet
– 277 sorters kakor av Jan Hedh
– Soppor, bröd och röror av Lisa Eisenman Frisk, Monica Eisenman
– Svensk husmanskost av Tore Wretman
– Sju årstider i Majas kök av Maja Söderberg
– Majas klimatmat av Maja Söderberg
– Mastering the art of French cooking av Julia Child