Kvällens tilltugg är champagne och praliner, bara så där.

Hur kommer det sig att vi inte pratat kokböcker tidigare? Vi har båda två alldeles för många hyllmeter med litteratur om mat och bakning så varför inte dela med sig lite om vilka som är våra favoriter just nu?

Eftersom man inte kan äta böcker fick vi ta fram något som passade till temat. Därför korkades det upp en flaska av det som är min favoritchampagne just nu – Gosset Grand Millésime Brut. Till det ett gäng praliner från Chokladfabriken.

Picki, Matgeek och Poden hittar du som vanligt på iTunes men för de som föredrar en annan sorts podspelare går det även att prenumerera på den här feeden.

Böckerna som vi pratar om är:
Under valnötsträdet av Anna Bergenström, Fanny Bergenström
Sallader runt Medelhavet av Liselotte Forslin (och hennes fantastiska sida som vi nämner är  Le Parfait)
Expedition Mathantverk av Mikael Einarsson, Gustav Lindström, Henrik Francke
Smaklexikon 
av Niki Segnit
Pastejboken av George Kringelbach
Bagarens bästa: från surdeg till muffins 
av Paul Allam, David McGuinness
Bröd av Jan Hedh
Surdegsbröd av Martin Johansson
Enklare bröd av Martin Johansson
Den franske bagaren: surdeg, mat, kärlek av Sébastien Boudet
277 sorters kakor
av Jan Hedh
Soppor, bröd och röror
 av Lisa Eisenman Frisk, Monica Eisenman
Svensk husmanskost
av Tore Wretman
Sju årstider i Majas kök 
av Maja Söderberg
Majas klimatmat av Maja Söderberg
Mastering the art of French cooking av Julia Child