Champagne

Det finns ett par skäl att hänga på låset i morgon

I morgon släpper Systembolaget det som kallas Små partier för november månad och eftersom det är lite dan före dan för oss champagneälskare (i december brukar det av hävd alltid komma en massa spännande champagne) så är det inget groteskt överflöd som dukas upp på hyllorna. Men deppa inte för det ty ett par riktiga godingar gör det värt att hänga på låset i morgon bitti.

1. Diebolt-Vallois Fleur de Passion
Pris: 599:-
Art nr: 90323
Finns god tilldelning över hela landet.

Jag är väldigt förtjust i deras Prestige Brut som kostar tacksamma 359 kr men medan det är en bättre vardagschampagne är det här en ganska karaktärsfylld krabat som passar utmärkt att bjuda gäster på som vill ta ett steg åt sidan från Moët-eländet och smaka något lite mer personligt. Frisk smak med tydliga äppelnyanser som matchar den krispiga höstkväll då den ska drickas.

2. Godmé Père et Fils Les Alouttes Saint Bets
Pris: 399:-
Art nr: 90122
60 flaskor totalt.

Enbart chardonnay-druvor i den här gynnaren som definitivt bör lagras ett tag för att utvecklas till fullo. Högklassig champagne till ett nästan skandalöst lågt pris. Utgår från att den lilla tilldelningen kommer gå åt innan jag hinner få igenom en beställning via annan butik.

3. Guy Charlemagne Mesnillésime Grand Cru
Pris: 429:-
Art nr: 90516
96 flaskor totalt.

En till ren chardonnay-skapelse som passar för att ligga i källaren en stund. Inte provat själv men att döma av andras åsikter så ska man inte missa att knippa en sån här också.

Nån som har fler bra förslag värda att plocka upp i morgon?