Foto: Carl

Det kändes som att vi kunde pratat i flera timmar till. Som vanligt.

Vi fick chansen att besöka Annelie Kejroths chokladkök och efter en rundvandring bland maskiner, mängder av råvaror vi vanliga dödliga bara drömmer om att få arbeta med och en grundlig genomgång av den långa process det innebär att göra riktigt goda praliner slog vi oss ner för att prata om hur det kommer sig att man går från att vara VD för ett företag med 400 anställda på soliga Malta till att helt sadla om och starta en chokladbutik.

För sen 1995 har hon försett oss uppsalabor med choklad av bästa kvalité och tryfflar smaksatta med fantastisk fingertoppskänsla. Hon lärde oss vikten av att äta bra choklad, hur ljuvligt det är att få välja en låda praliner till fredagsmyset och att choklad inte behöver vara bättre bara för att den har en hög kakaohalt.

Följ med oss på dryga fyrtio minuters resa in i chokladens underbara värld och ha gärna överseende med mitt alltför höga stönande när hon beskriver vilka smaker hon experimenterar med just nu.

Picki, Matgeek och Poden hittar du som vanligt på iTunes men för de som föredrar en annan sorts podspelare går det även att prenumerera på den här feeden.

 Tack till Carl för bilden!