Pralin choklad rom russin mandelmassa recept

En heldag med pralingjutande, ganacherörande och allt som hör till

Att jag är ett stort fan av Annelie K’s choklad är förmodligen ingen nyhet. Pralinerna är ljuvliga eftersom de är skapade av någon som verkligen älskar råvarorna och det blir aldrig överdrivet krångligt, bara gott.

I samband med att hon var gäst i podcasten insåg jag att det inte bara är jag som vill lära mig mer om hur man gör praliner, en god ganache och allt annat som hör till chokladskapandet.

Därför har jag konspirerat lite med Annelie och satt ihop en heldags chokladkurs riktad till nybörjaren som vill lära sig temperera, gjuta och forma. 

Så här ser upplägget ut
Datum: Lördag 16 mars
Tid: 09.00 till cirka 15.00
Antal platser: 8 st
Plats: Annelie K’s chokladkök, Sysslomansgatan, Uppsala

Program för dagen
– Teoretisk genomgång av olika chokladsorter, tillverkning, hantering.
– Temperering. Vi lär oss göra chokladen blank och fin.
– Tryfflar och fyllningar. Vi testar att smaksätta på olika sätt.
– Gjutning av praliner och doppande av bitar.

Lunch och fika ingår.

Du får med dig all produktion hem efter dagen. Räkna med att det blir en hel del praliner. 

Pris: 1.695 kr / person

För att anmäla dig skicka mig ett mail på johan [a] matgeek.se.

Jag kommer vara där och peta i bunkar, sniffa på ganacher och smygäta chokladen när ni tittar åt annat håll.