Länkkärlek

Veckan som spenderades på resande fot blev full av matupplevelser

Kan inte minnas när det hände senast, men den här veckan har i princip spenderats på eller mellan hotell.
En mässa i Göteborg gjorde att jag dels fick bo ett par nätter på mysiga Hotel Flora som ligger farligt nära Flickorna Kanold – både butiken och caféet samt den minst sagt älskvärda lilla La Maison Francaise. Det slutade så klart med att jag fick med mig en stor ask praliner, en massa god lakrits från Malmö, burkar med rillette, kanstanjepuré och allsköns godsaker.

På disken i sistnämnda butiken låg några exemplar av Maria Zihammous fantastiska nya bok Fransk Bistro som jag kan rekommendera av flera skäl (Maria är trevlig som få, boken är vacker som ett konstverk och recepten är perfekta för den som vill äta gott och franskt).

Middagen på Kock & Vin levde upp till de högt ställda förväntningarna – både gällandes sällskapet (tack Alice för att du roddade!) och maten. Vinerna var klockrent utvalda med undantag för det sista söta som skar sig mot dessertens bär. Det som bars in på tallrikar, brädor och stenar var delikat rakt igenom med subtila smaker, söta nyanser och allt som behövs för att göra ett minne för livet.

Helgen spenderades i Stockholm och där utbröt en konstant fight mellan min vilja att fortsätta hänga i Hilton Slussen fabulösa Executive Lounge med utsikt över Gamla Stan som badade i första vårsolen och den del av mig som menade att vi måste ut och shoppa, lukta på saker och bära hem stora kassar.

Eftersom vi har bestämt oss för att det är OK att köpa inredning till huset som vi ännu inte har slutade dagen med en recept-litografi från PA & Co och en Bombay-karta av David Ehrenstråhle. Kunde heller inte motstå en kråktavla. Kändes passande med tanke på Uppsala och kajorna. Eller hur det nu var…

Eftermiddagsbio, anka och Old Fashioned på Eken innan vi somnade med böckerna över ansiktet i ett hav av dunkuddar och lagom svala täcken.

Har för övrigt hittat en ny blogg värdig att lägga in i den redan överjästa listan med RSS-flöden som jag prenumererar på: Grisbit på isbit. Mycket kött, många intressanta delar man inte ser så mycket av annars och ett trevligt språk. Jag är fast.

Right, det var veckan som gick. Nu bär det av hemåt där 60 patroner till nya sifonen precis anlänt och mantrat Alla kan laga gott ska hamras in medelst några bra recept.