Länkkärlek

Det finns så oerhört mycket bra läsning som väntar där ute.

Jag vill egentligen skriva inlägg som det här varje dag, för Sverige formligen kokar (no pun intended) av bra bloggar som skriver om bakning, matlagning, fantastiska råvaror och hedervärda producenter.

Här är ett axplock av det jag läser just nu:

Scrap Lunch Project är ett gäng Uppsala-studenter som gett sig sjutton på att minska mängden mat vi kastar. Det jag älskar mest av allt är att de inte har fallit i pretto-fällan och bara delar ut pekpinnar utan kommer med handlingskraftiga tips. Bara en sån sak som att de dagen efter årets största fest här i Uppsala lyckas leverera en lista på fem sätt att äta bättre mat för mindre pengar är hedervärt. Deras Facebooksida är min absoluta favorit just nu.

Två små kök är fylld med middagstips som är tacksamma för den stressade småbarnsfamiljen och alla andra som vill äta gott. Jag älskar när inlägg heter saker som Kraschade potatisar och mosade tomater…. Mer bra middagsmat till folket!

Somliga bloggar är inte bara bra rent innehållsmässigt, de är samtidigt vackra som en sommarmorgon. Den som varit in på by Blondie och inte klappat i händerna av förtjusning över de magiska bilderna, de fina beskrivningarna och recepten som får det att vattnas i munnen, den personen finns inte.

Joakim och Karolina bloggar tillsammans på Matkoma där veckomenyer blandas med underbara recept på maträtter som doftar genom skärmen. Pluspoäng för att de förmodligen är branschledande på länkar till andra sidor. Det tål att upprepas – kärlek ut leder till kärlek in. Eller ja, ni fattar min poäng. Även här finns det en bra Facebooksida att följa.

Mat och trädgård är så nära besläktat att det vore rent av korkat att inte följa några som är duktiga på det här med att odla. Nässelblomchoklad har lyckats med konststycket att locka med både blomster och mat, precis som trädgårdsinspiratören nummer ett – Farbror Grön.

Pyttes Matblogg – aka Eleonora von Essen – har en skönt avslappnad approach till bjudmat och siste man/kvinna att testa hennes kladdiga fredagsribs får ta hand om disken! Vill man ha mer Pytte finns hon på Facebook och som extra lök på laxen har hon släppt en bok som heter Bjud Hem!.

Slutligen – Flickan och kakorna är nästan värd ett eget inlägg. Det är här ni hittar receptet på sommarens kommande beroende – Kombucha och när det väl är avklarat kan ni gräva ner i mängder med ljuvligheter som – och det är inte ofta jag rekommenderar såna eftersom jag själv inte är vegan – är veganskt anpassade (parentes: jag tycker hon ska fortsätta köra med honung!).

Där har ni dagens lista. Lägg er omedelbart i solen och läs!